reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozszerzamy dietę naszych Maleństw

reklama
katarzynak -ciekawy ten kubeczek. Daj znać jak sie w praktyce będzie zachowywał. No i moja droga - zapraszam na ogólny wątek:tak::-)

katarzynak -ciekawy ten kubeczek. Daj znać jak sie w praktyce będzie zachowywał. No i moja droga - zapraszam na ogólny wątek:tak::-)

Dzięki Kochana, miło że o mnie pomyślałaś:happy:... na razie bardzo mi sie trudno `wbić ` w temat na ogólnym wątku :zawstydzona/y: Za długo nic nie pisałam :zawstydzona/y:
A na kubeczek czekam aż dojdzie i wtedy pochwale się jak przebiegła premiera ;-)

katarzynak - zacznij od zwyklego "hej" - My rozumiemy, że ktos nie ma czasu.. Nie zapominaj o nas!!! Ja w każdym bądź razie zapraszam:-):-):-) (malgoss i joannn powrócily do nas po prawie 5 miesiącach przerwy - Ty też dasz radę)!!!

Najlepsze jest to, że napisała "ugryzłam się w język" ... hihi :-D:-D:-D
Widać mało skutecznie :rofl2::rofl2::rofl2:

Widzę że to dodawanie zdjęć i filmików to na skalę masową się odbywa :-p Też kiedyś zwróciłam na to uwagę, ale myślałam że to przez przypadek tak u nas tu akurat ... no dobra, ćśśśś :-p

Ile kupić miseczek, łyżeczek, niekapków, no i przede wszystkim śliniaków ? Lepsze takie gumowe czy materiałowe z ceratką od spodu? :rofl2:

Moniqsan.....
miseczki dwie.....i to lepiej kupic normalnego rozmiaru bo ja mialam na poczatku takie malutkie ale uzywalam ich tylko moze miesiac a teraz leza w szafce....strata pieniedzy.......

te moje miseczki sa fajne bo pozniej dokupic mozna taka matke ktora sie kladzie na tacy w krzeselku....a na nia naklada sie miseczka......to jak juz dzidzia bedzie jesc sama ...

lyzeczki najlepsze sa silikonowe...takie miekkie...ja mam z Tomme tipee.....ktore zmieniaja kolor jak jedzonko jest za gorace.....lyzeczki te sa pakowane po kilka sztuk.....
jesli chodzi o sliniaki to u mnie sie nie sprawdzaja ...no chyba ze jak dziewczyny ciumciaja sobie rice cake to wtedy im zakladam.....uzywam pieluch tetrowych.....mam kilka do tego celu przeznaczonych......potem zamierzam kupic taki gumowy sliniak z kieszonka....
a jak masz takie zwykle to lepsze z ceratka pod spodem.......

u nas na jednorazowe to bysmy fortune wydali.......:szok:

Kubek napewno niekapek..jeden wystarczy.....u nas taki nieniekapek by sie nie sprawdzil.....zreszta nauka trwala u nas kilka dni.....najpierw pokazywala dziewczynom co i jak ..jak sie raczki trzyma.....a pozniej one same sobie celowaly.....gdyby on przeciekal to juz sobie wyobrazam jaki one by byly mokre.....

a ja mam niekapki z tomme tipee i maja takie raczej miekkie ustniki , tez slikonowe.....
zreszta musisz kupic "stage one" od 4 miesiecy.....

spoons_500.jpg

magic_mats_500.jpg

weaning_bowls_500.jpg

Roll_n_Go_Bib.jpg

Ostatnia edycja:
Ja tez te łyżeczki ma są super, takie mięciutkie.
Wcześniej kupiłam plastikowe, ale chyba dopiero zdadzą egzamin jak Milosz bedzie większy.
Ostatnio tez niekapki ogladałam, nie kupilam bo wszystkie ustniki były plastkowe, a z TT nie mieli.

Ja mam 10szt. śliniaczków, kilka z ceratką a kilka bez, u nas się super sprawdzaają, no ale my dopiero zaczynamy z "takim" jedzeniem.

Jola - do czego złóży i co to jest na zdjęciu nr 2?????bo nie bardzo wiem:sorry:

Aneteczko...to wlasnie ta matka antyposlizgowa.....nakladasz ja na te tace przy krzeselku do jedzenia.....a ona tak sie "przykleja" a to co wystaje po srodku to na to nakladasz te miseczki ktore sa na nastepnej fotce.....te miseczki tez sa fajne bo sa bardzo proste i narazie ja sobie ja zawsze trzymam za to uszko a pozniej jak male beda juz sobie cos tam same probowaly "jesc" to wlasnie taka matka antyposlizgowa jest super no i masz gwarancje ze jedzenie nie wyladuje na podlodze.....

a co do lyzeczek to ja wlasnie tez kupilam te plastikowe ale uzywam je tylko do rozmieszania kaszki lub obiadku....te mieciutkie dla takich maluchow sa tysiac razy lepsze.......
sliniaczki u nas sie sprawdzaly na poczatku...a teraz jak dziewczyny lubia bawic sie w " mamo mam w buzce jedzonko choc zrobie brrrrrrrr....":tak:to jedzenie jest wszedzie......a duza pielucha tetrowa nigdy mnie jeszcze nie zawiodla.....:tak:

reklama
A ja czytałam ze lepiej dziecko najpierw nauczyć pić ze zwykłego kubeczka zanim dostanie niekapek :sorry: Pewnie cięzko to wprowadzić w życie... ja na razie kupiłam taki http://www.ekobaby.pl/sklep.php?cat=16&id=29&ec=0 zobaczymy czy Hani się spodoba:sorry:

Pierwsze nasze próby odbywały się z kubkiem Mendeli i Filip strasznie się krztusił:-(.Wróciłam więc do sprawdzonego przy starszaku sposobu.Teraz daję mu kubeczek isam pije soki,herbatkę i mleko:-)

Do góry