reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o karmieniu piersią / butelką

reklama
Kadza przeciekasz :-)

O rany ale się uśmiałam z tego mleka do kawy :-D w sumie trochę dziwne że krowiego się nie brzydzimy a naszego własnego tak ;-)

Kurcze, dałyście mi do myślenia z tymi podgrzewaczami, o których jest dyskusja na pogaduchach. Jak będę miała moje mleko zamrożone, to co się z nim potem robi? Ono ma się samo rozmrozić? Rozmraża się je w garnku/mikrofali/podgrzewaczu? Można je podać w temperaturze pokojowej czy musi być podgrzane?

Kadza gratki ;-) znaczy ze jesteś gotowa na dzidzke ;) Hihi
Ja całe szczęście nie przeciekam ale siatw mam od 20 tyg ciąży szok! Tak samo miałam z Kevinem - modlę sie żebym teraz tez nie miala problemów z cycowym mleczkiem ;-)

Ja mam delikatnie, kropelke doslownie z prawego cyca tylko :confused: Ale smao nie leci, jak zauwaze, pocisne to wyleci duza kropla i wszystko.

Ja bierem podrzewacz bo napewno bede ten bebilon w kartonikach stosować ;)
A jak bede mrozic to wiadomo tez, jakos to trzeba podrzac ;-)

tak ja też słyszałam, żeby absolutnie nie ruszać
mi cieknie już bardzo długo, gdzieś ok 20 tyg się zaczęło, przeważnie w nocy raz miałam taką gigant plamę że musiałam koszulkę zmieniać :-D

reklama
kasiulka - racja, nie wyciskać, ale nie chodzi o laktacje tylko o oxytocynę która wydziela się podczas karmienia a wiadomo też że stymuluje skurcze..
mam nadzieje że nic nie pokręciłam

generalnie - jak samo leci, to wkładki. Ale lepiej samemu niczego nie przyśpieszać. Jeszcze nas wszystkie będzie zalewać na widok naszych maluszków :-) (wiecie że na widok naszego głodnego maleństwa mleko samo cieknie? tak nas natura stworzyła genialnie... :) )

Do góry