reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o karmieniu piersią / butelką

kadza- nooo coz, jak na zlosc :-D;-) moja kumpela jak sobie wspomniala bol z karmieniem przy pierwszej corce, tak od razu przy drugiej zapowiedziala, ze pokarmu nie bedzie miala no i nie miala, tym bardziej, ze byla po planowym cc, wiec zanim sie pojawi laktacja to chwile (2, 3 dni) trwa. To faktycznie jak nie miala, tak sobie na luzaka juz w szpitalu butle zapodala i juz! mala slicznie, zdrowo rosnie :tak:

kurde a moj malz rozpieszczony po naszej corci, ktora od poczatku przesypiala cale noce, tym razem stwierdzil, ze on nie bedzie wstawal w nocy, bo nie bedzie pozniej funkcjonowal w pracy :eek: a to swinia noo:wściekła/y: ja mu dam....

reklama
ajako bij dziada niech ma :-D. hmm powiem Ci, że zastanwiajace jest z ta laktacja po cesarce, tzn. moja siostra miała cesarke i karmiła piersią. tam iles nie wolno bo znieczulenie musi zejść z organizmu, ale póxniej dostała szybko małego i bardzo szybko zaczeł akarmić. to chyba zleży od szpitala, albo tego jak bardzo jest sie upirdliwym i prosi o przyniesienie dziecka.

ooo dokladnie, to chyba to!
jesli tylko bede 'jakos' funkcjonowac, to tez bede im trula, ze maja mi przyniesc dzidziusia, zeby go chociaz przystawiac, przeciez wiadomo, ze ssaczek musi ciagnac, zeby sie naprodukowalo, a jak nie, to bede sie ratowac laktatorem.

ja ja sobie przypomne to pompi- pompi...caaaale wieczory, az mnie reka bolala i maz musial pomagac :cool::cool:
mama mia!!
i tak pompilam, pompilam, a tu 30- 40 ml wrrrr, nie ma to jak maly ssak sie dossie, to najlepszy na swiecie laktator!!

Mini ajako hehe ale może to i dobry terning :-D. mi się tam przyda, tylko ciekawe czy taki entuzjazm mnie dopadnie ja sobie o 3 rano bęe musiała ściagac po paru nockach w placy :baffled:

A ja mam pytanko bo na sutkach w okolicach brodawek taki jakieś wzgrubienia mi się porobiły i bolą jak cholera. Ogólnie cycuchy mnie okrutnie bolą ehhhhhhh któraś tak ma :baffled:?

reklama
Do góry