reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Najtrudniejsze w karmieniu piersią jest...

A czy jak dziecko ssie 5 minut ale spi potem 2g to sie najada? bo od kilku dni moj synek jada po 5 gora 10 minut jak ciagnie 15 to juz swieto. Ale jak je 5 minut to lyka intensywnie. Proszebo odpowiedz bo sie martwie a polożna zważć bedzie dopiero w czwartek

reklama
A czy jak dziecko ssie 5 minut ale spi potem 2g to sie najada? bo od kilku dni moj synek jada po 5 gora 10 minut jak ciagnie 15 to juz swieto. Ale jak je 5 minut to lyka intensywnie. Proszebo odpowiedz bo sie martwie a polożna zważć bedzie dopiero w czwartek
Dobrze tyle potrzebuje moj tez tyle je jak byl mniejszy to samo :)
Duzo dzieci sie najada w 5/10 min :)
Mam duzo kolezanek cycowych

Jeszcze jedno co stresuje, to jak dziecko ciągle wisi przy piersi i mama myśli, że nie ma pokarmu :-) Dziś już wiem, że to bzdura, ale miałam jedną taką dobę, gdzie mała nie oderwała się ode mnie przez 23 h i myślałam już o podaniu butli. Na szczęście się nie poddałam, a w trakcie tamtego miesiąca przybrała na wadze aż 1200 g, więc nie ma mowy, że brakowało jej mleka ;-)
Miałam podobnie przy drugim dziecku przez trzy dni w szpitalu cały czas wisiała na mnie :) . A myślałam, że jako doświadczona mama po pierwszym dziecku, które karmiłam poczas karmienia będę miała czas na czytanie książek :). Byłam bardzo zdziwiona, że nawet nie mogłam jej odłożyć na chwilę. Cały dzień i noc ją bujałam i karmiłam non stop (taki ssak mi się trafił;) ) . Ze zmęczenia/bólu piersi poprosiłam o dokarmienie, żebym mogła chociaż godzinę przespać :) i dostała raz-- i ona i ja choć na chwilę odpoczęłyśmy :-D. Pierwsze dziecko karmiłam co 3h napierw używałam laktator (wcześniak nie potrafił złapać brodawki), a w między czasie dziecko spało. A nawał mleczny miałam przy pierwszym dziecku, drugie chyba wszystko wyciągnęło. Potwierdzam każda ciąża i dziecko jest inna/e :-).

Do góry