reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozmowy o karmieniu piersią / butelką

Tez nastawiam sie na karmienie piersią. Jak kobitka chce karmić butlą - jej wybór, tak jak jej maluch, jej cycki i jej przespane noce ;-) najgorsze co może byc, to zmuszanie sie do czegokolwiek :tak:

reklama
No własnie , mata , no właśnie.. Nie ma nic gorszego jak te jazdy na forach, jak sie wyzywać "mamuśki" potrafią broniąc swoich racji w tej kwestii :sorry2: Nawet by mi to kiedyś do głowy nie przyszło, że można się kłócić w tej kwestii :shocked2:

Jak mówie.. spróbuje na początek. Ale nic na siłę, nie bede wyła i wyrywała sobie włosów jak nie wyjdzie ;-)
Naawet jeśli pójdzie to nie nastawiam sie na długie karmienie.

A co do karmienia w nocy.. To tutaj stworzyli takie cudo jak mleczko Bebilon w ..kartoniku ;-) Takim jak soczek ze słomką. Gotowe tylko do podgrzania. Istny ideał na spacer czy właśnie w nocy. Wstajesz, bierzesz butlę ze strylizatora, wlewasz gotowe mleczko , wkladasz do podgrzewacza, przebierasz ssaka i podajesz ;-)
Wszystko ma swoje wady i zalety :)

aa to u mnie nie chodzi o kwestie finansową tylko jakos "nie czuje" tego żeby mi wisiał bobas przy cycku, oczywiscie moge odciągac pokarm i podawac mleko z flaszki ale tak przy cycku, nie bardzo ,mam strasznie wrażliwe sutki zawsze miałam i nie widze tego. Po za tym chciałabym wrócic do pracy już po miesiącu dwóch jak Bóg da ! Chce żeby tatus tez pomagał mi w każdej czynnosci. Wiem że dziecko teraz najważniejsze i moge zostac tutaj "wyklęta" bo już sie osłuchałam na żywo. Ale taka jest moja decyzja i będe walczyc o to. Wydaje mi że żadne dziecko nie umarło od jedzonka z "puszki" po za tym teraz mozna odciągac pokarm i też podawac i jest wszystko ok :) Poprostu nie czuje tego zeby maluszek wisiał mi przy cycku. Może sie zmienic cos przy porodzie :D:D okaze sie wszystko w praniu :happy2:

kadza - nikt Cię nie potępia przecież :) To Twój wybór i najważniejsze, abyś czuła się z tym dobrze:) (znam dziewczynę która miała takie samo podejście jak Ty. Do tego nie mogła się pogodzić z wizją piersi jako "karmnika" a nie obiektu seksualnego;) ). Ma cudnego chłopczyka, który niedawno skończył roczek :) I ona i malutki są szczęśliwi :)
Także trzymaj się swojego wyboru jeśli tak czujesz:)

Do tego nie mogła się pogodzić z wizją piersi jako "karmnika" a nie obiektu seksualnego;) ).

I własnie może ja jakaś psycho jestem, ale to też głownie tłucze mi się po głowie :confused: No nic na to nie poradzę.
Bo sęk w tym , że jak pokarmu bedzie sporo to jak najbardziej bym odsysala i mrozila.
I też chce, żeby w tej czynnosci uczestniczył tata. My mamy tą nie podważalną więź z malcem przez blisko 10 misiecy, a potem jeszcze karmiac tylko my.. To tatus tak po macoszemu, zmienic pieluche, wykąpac..A tez bym chciala by wstal w nocy usiadl z maluchem w objęciach i karmil go sam. Mysle, ze to piekne uczucie patrzec na to nawet jak z butelki a nie z cycka :)

Angel - hmmmmmmmmmm facetow to moze nie krecic tak jak nas;) to inny gatunek, inaczej czuja to wszystko...

o...to mój będzie mi trzymał cyca:D
hahahahah. nie wpadłam na to.. ja będę sobie siedziała, leniuchowała, a tata przystawi do cyca, przytrzyma... aaa to dobre:D

Oj temat karmienia to juz u nas pojawiał sie całe lata temu, w formie żartów, zeby sie nastawiał, ze ja w nocy nie wstaje :D
A on zawsze twardo utrzymywal, ze nie ma problemu ;)
Wiadomo, ze bede wstawała. Ale wiem, ze pewnie beda gorsze chwile, gorsze dni- a wstanie w nocy do dziecka bedzie dla mnie najwieksza pomoca jaka mogłabym oczekiwać ze strony tatusia ;-)

o...to mój będzie mi trzymał cyca:D
hahahahah. nie wpadłam na to.. ja będę sobie siedziała, leniuchowała, a tata przystawi do cyca, przytrzyma... aaa to dobre:D
haha dobre to moze moj tez chce trzymac, bo jak chialam kupic poduszke do karmienia to mu sie kolor nie podobal , ja mowie przeciez ja bede karmic a on no ale na opakowaniu jest tez facet z ta poduszka to ja tez bede jak zechcesz dac mleka do butli:)

reklama
Do góry