reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o karmieniu piersią / butelką

reklama
A ja mam pytanko bo na sutkach w okolicach brodawek taki jakieś wzgrubienia mi się porobiły i bolą jak cholera. Ogólnie cycuchy mnie okrutnie bolą ehhhhhhh któraś tak ma :baffled:?

Mi sie bardzo powiekszyly, sutki i otoczki mocccccno sciemnialy( to po to żeby dziecku łatwiej było browarów znaleźć, i tez mam te jakby pryszczyki to normalne ;) nie martw sie ale co do bólu to bolaly na początku, teraz ju nie bolą, z tym ze to moja 2 ciąża i już wcześniej karmiłam . Jakby cię bardzo bolało jak będziesz karmić to są takie wkładki laktacyjne chlodzaco- lagodzace ;) podobno świetne - ja już mam na wszelki wypadek

Tez mam bardzo powiększone otoczki sutków ( bardzo, bardzo :baffled: ) i bardzo też ściemniału. Jak ktoś gdzies wspominal jakby sie wrecz "wylewaly troche" na pierś.
I ja z wklęsło sutkowych jestem- ale trzeba przyznac, ze jak sie zimno zrobi, woda, potarcie to odrazu twardieja w taka forme jak chyba kazdy sut powinien wyglądac ;) Dziwnie tak cale zycie wklesle placki, a teraz ma sie prawdziwe suty na zawolanie :-D

co do ciemnienia, to chyba każdej ściemniały, mi już by tak mogło zostać, jakoś tak bardziej podobają mi się ciemniejsze, niż różowe, czy bloado różowe ;)

słuchajcie czy to jest nienormalne że nie chce karmic dziecka piersią ? bo jak powiedziałam o tym mamie to myslałam że mnie wyklnie. Nie rozumiem jej reakcji.

Indywidualna sprawa każdej kobiety. Powody - nieistotne. Grunt jak dla mnie, żeby taką decyzję podjąć po dokładnym zapoznaniu z wszsytkimi "za" i "przeciw", żeby ta decyzja była świadoma, a nie w "ciemno". Ale wybór to wybór - i nikomu nic do tego. :tak:

Ja się nastawiam na cyca. Bo chcę, bo zdaję sobie sprawę z zalet (wad też).

Wczoraj w szkole był temat karmienia: położna też mówi, że nie przekonują/zmuszają (bo nie maja takowego patronażu, a tym samym prawa), ale zachęcają informując o zaletach karmienia naturalnego. Jednak jak kobieta wybiera butelkę (+) sztuczne mieszanki, to nie bronią, też podpowiadają jak karmić prawidłowo tą metodą.

Dla wklęsłych brodawek polecają NIPLETTY, dla płaskich tylko nakładki, z wyciągniętymi sutkami nie potrzeba żadnych pomocy - słowa położnej.

Przestrzegła też przed zakupem ręcznego laktatora z LOVI z taką gruszką do pompowania - zasysa powietrze raz i koniec (zademonstrowała) - potem trzeba odrywać toto od piersi i tak w kółko - bubel jakiś.

ja tez jestem za tym, zeby takie ciemniejsze mi zostały! :D ahahaha... ilez można mieć takie jakieś...różowe -ble!;p ahahah. tylko zeby mi dwa flaszki po karmieniu nie zostały...juz wolę cale zycie nosic duze - i tak nosilam kawałek.. :p

reklama
kamilka ja mam ten z aventu mam go po siostrze ktora rodizla 13 lat temu przezyl jej 3 dzieci mojego syna mojej siostry corke i mojej szwagierki syna i teraz mam go znowu Ja niezepsol jestem zniego mega zadowolona nie tylko ja ale i reszta uzytkownikow :)

Do góry