reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rozmowy o karmieniu piersią / butelką

reklama
A ja mam pytanko bo na sutkach w okolicach brodawek taki jakieś wzgrubienia mi się porobiły i bolą jak cholera. Ogólnie cycuchy mnie okrutnie bolą ehhhhhhh któraś tak ma :baffled:?

Mi sie bardzo powiekszyly, sutki i otoczki mocccccno sciemnialy( to po to żeby dziecku łatwiej było browarów znaleźć, i tez mam te jakby pryszczyki to normalne ;) nie martw sie ale co do bólu to bolaly na początku, teraz ju nie bolą, z tym ze to moja 2 ciąża i już wcześniej karmiłam . Jakby cię bardzo bolało jak będziesz karmić to są takie wkładki laktacyjne chlodzaco- lagodzace ;) podobno świetne - ja już mam na wszelki wypadek

Tez mam bardzo powiększone otoczki sutków ( bardzo, bardzo :baffled: ) i bardzo też ściemniału. Jak ktoś gdzies wspominal jakby sie wrecz "wylewaly troche" na pierś.
I ja z wklęsło sutkowych jestem- ale trzeba przyznac, ze jak sie zimno zrobi, woda, potarcie to odrazu twardieja w taka forme jak chyba kazdy sut powinien wyglądac ;) Dziwnie tak cale zycie wklesle placki, a teraz ma sie prawdziwe suty na zawolanie :-D

co do ciemnienia, to chyba każdej ściemniały, mi już by tak mogło zostać, jakoś tak bardziej podobają mi się ciemniejsze, niż różowe, czy bloado różowe ;)

słuchajcie czy to jest nienormalne że nie chce karmic dziecka piersią ? bo jak powiedziałam o tym mamie to myslałam że mnie wyklnie. Nie rozumiem jej reakcji.

Indywidualna sprawa każdej kobiety. Powody - nieistotne. Grunt jak dla mnie, żeby taką decyzję podjąć po dokładnym zapoznaniu z wszsytkimi "za" i "przeciw", żeby ta decyzja była świadoma, a nie w "ciemno". Ale wybór to wybór - i nikomu nic do tego. :tak:

Ja się nastawiam na cyca. Bo chcę, bo zdaję sobie sprawę z zalet (wad też).

Wczoraj w szkole był temat karmienia: położna też mówi, że nie przekonują/zmuszają (bo nie maja takowego patronażu, a tym samym prawa), ale zachęcają informując o zaletach karmienia naturalnego. Jednak jak kobieta wybiera butelkę (+) sztuczne mieszanki, to nie bronią, też podpowiadają jak karmić prawidłowo tą metodą.

Dla wklęsłych brodawek polecają NIPLETTY, dla płaskich tylko nakładki, z wyciągniętymi sutkami nie potrzeba żadnych pomocy - słowa położnej.

Przestrzegła też przed zakupem ręcznego laktatora z LOVI z taką gruszką do pompowania - zasysa powietrze raz i koniec (zademonstrowała) - potem trzeba odrywać toto od piersi i tak w kółko - bubel jakiś.

ja tez jestem za tym, zeby takie ciemniejsze mi zostały! :D ahahaha... ilez można mieć takie jakieś...różowe -ble!;p ahahah. tylko zeby mi dwa flaszki po karmieniu nie zostały...juz wolę cale zycie nosic duze - i tak nosilam kawałek.. :p

reklama
kamilka ja mam ten z aventu mam go po siostrze ktora rodizla 13 lat temu przezyl jej 3 dzieci mojego syna mojej siostry corke i mojej szwagierki syna i teraz mam go znowu Ja niezepsol jestem zniego mega zadowolona nie tylko ja ale i reszta uzytkownikow :)

Do góry