reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o karmieniu piersią / butelką

ajako nam w szpitalu dawali kaszę manną codziennie rano, a wieczorem zupę mleczną , ryż lub kluski na mleku i tym mlekiem nas katowali ( oczywiście razem z tą zupą czy kaszą były kanapki z wędliną:), więc widocznie można, a pewnie to był sprawdzian na ewentualne alergie mleczne u maluszka. Ja kaszę jem praktycznie codziennie na wieczór.
Doris ma racje z tymi drożdżówkami - można jak najbardziej, najlepiej domowej roboty upiec ciasto drożdżowe i do mleka jak znalazł;D poza tym wiem, ze można chlebek bananowy, ja piekłam ostatnio zwykła babkę piaskową , do której powtykałam jabłek i też nic się niuni nie działo.

Jesli chodzi o sałatkę to ja bym zrobiła na twoim miejscu zwykła jarzynową ( bez ogórków kiszonych) i zamiast majonezu dała do niej jogurt naturalny i będzie pycha!:)

ja też wcinam wszystko jak najęta i nie wiem jak schudnę;D

tutaj masz przepisy na sałatki i nie tylko dla mam karmiących:) zresztą bardzo fajna strona do wykorzystania :)
http://delicjematkikarmiacej.blox.pl/2010/06/Ah-o-salatkach-zapomnialam.html

Ostatnia edycja:
reklama
Amandla- dzieki serdeczne!!! faktycznie, ze tez nie wpadlam na zwykla jarzynowa i do tego z jogurtem naturalnym :cool:
zaraz sobie ta stronke jeszcze przegladne, bo mam wrazenie, ze jem zbyt monotonnie, a przeciez teraz w tygodniu musze isc na morfologie, bo polozna chce zobaczyc czy mi ta anemia minela, mam nadzieje, ze tak, bo za cholere nie bede sie dodatkowo szpikowac zelazem.

a ja jedynie moge podpowiedziec co ja zajadam codziennie, zazwyczaj wlasnie wieczorem;
jogurt naturalny albo (czasem) serek waniliowy ze spora iloscia otrab i poki co mnie sie naprawilo wszystko i maly nie ma problemow z brzuszkiem i kupkami.

no ja tez uzywam z aventu kapturki i sa naprawde fajne.

A chciałam podpytać jak karmicie swoje pociechy, co 3 godziny czy na żądanie, bo u mnie w szpitalu zalecali na żądanie, ale położna mi marudzi z ośrodka, że niby co 3h i tego się trzymać a sama nie wiem, mała przez pierwsze 5dni ladnie jadla kiedy wstala i potem spala 3-4h i znow jadla ale teraz od 2 dni gdzies mniej je czesciej sie budzi i jakas marudna i troszke sie martwie ;/

Ostatnia edycja:
ja zadnych kapturkow nie uzywam, jakos daje rade , maly ladnie lapie wiec nie jest zle. co do czestotliwosci karmienia, karmie oczywiscie na zadanie, tak karmilam Kevina i uwazam ze to najlepszy sposob, ale kazdy robi jak uwaza ze jest ajlepiej dla niego i malucha. :tak: jak przyjdzie polozna to sie okaze ile stracil na wadze , mam nadzieje ze nie za duzo ...

reklama
mój synek też jest karmiony na żądanie i w domu też tak będzie w naszym szpitalu robią tak z wcześniakami, że małe co 3h czy chcą czy nie chcą a jak już są większe to na żądanie, mój je jak smok ;) wychodzimy prawdopodobnie w ten piątek a jak nie to już w poniedziałek na 100% nie mogę się doczekać!!!

Do góry