reklama
Amandla
Fanka BB :)
Nusia to ja już nie rozumiem dlaczego wcinasz tylko kurczaka i marchewkę skoro mały nie ma kolek?
Ja jem wszystko poza potrawami wzdymającymi ( fasole, kapusty i inne) i smażonymi i oczywiście alergenami i mała nie ma żadnych dolegliwości brzusznych , mam nadzieję, że kolek nie będzie miała. Ja słodycze też jem poza czekoladą ( chociaż kilka razy uszczknęłam kawałeczek), głównie jem ciastka LuGo w ramach zaspokojenia głodu cukrowego, z owoców jem jabłka i banany a warzywa sałata, marchewka ( surowa i gotowana), buraczki, ogórki, papryka, wszelkie kasze, ziemniaki, nabiał - bez wyjątków praktycznie, a nawet parówki i jajka i na monotonię żywieniową nie narzekam, jem tak samo jak w ciąży praktycznie
Ja jem wszystko poza potrawami wzdymającymi ( fasole, kapusty i inne) i smażonymi i oczywiście alergenami i mała nie ma żadnych dolegliwości brzusznych , mam nadzieję, że kolek nie będzie miała. Ja słodycze też jem poza czekoladą ( chociaż kilka razy uszczknęłam kawałeczek), głównie jem ciastka LuGo w ramach zaspokojenia głodu cukrowego, z owoców jem jabłka i banany a warzywa sałata, marchewka ( surowa i gotowana), buraczki, ogórki, papryka, wszelkie kasze, ziemniaki, nabiał - bez wyjątków praktycznie, a nawet parówki i jajka i na monotonię żywieniową nie narzekam, jem tak samo jak w ciąży praktycznie
Ostatnia edycja:
patka82
Też słyszałam, że w zasadzie nie powinna obowiązyważ dieta przy karmieniu, ale szczerze nie chce ryzykować. Jem kurczaka, indyka, marchewkę, pietruszkę, pora, buraczki, nabiał, jabłka, kasze,ryż, makaron, chlebuś,ziemniaki, pije kompocik i kawe zbożową. To lekkostrawne jedzonko jest też dla mnie, bo sama mam problemy z układem pokarmowym:-(wczoraj nawet zjadłam 5 pierogów z serem:-). Jeszcze mi się nie znudziło.
Niestety mimo tego malutka czasem się denerwuje przy robieniu kupki i puszczaniu bączków, robi kupkę po każdym karmieniu.
Mam do was pytanko.
Dajecie może herbatki koperkowe czy rumiankowa albo coś w tym rodzaju? Ja się zastanawiam, położna mi powiedziała, że czasem przez te herbtki może dziecko bardziej odczuwać dolegliwośći:-)
Niestety mimo tego malutka czasem się denerwuje przy robieniu kupki i puszczaniu bączków, robi kupkę po każdym karmieniu.
Mam do was pytanko.
Dajecie może herbatki koperkowe czy rumiankowa albo coś w tym rodzaju? Ja się zastanawiam, położna mi powiedziała, że czasem przez te herbtki może dziecko bardziej odczuwać dolegliwośći:-)
to ściągaj i mróź na jakieś wyjście będzie jak nic! mleko w zamrażarce może stać do pół roku!Ale jaja z mojego braku.pokarmu zrobil mi sie nawal. Nie nadazam leje sie, kapie cyce pelne. Tego sie nie spodziewalam. Chyba do mleczrni bede oddawac
Amandla
patka ja nie podaję nic poza piersią, żadnych herbatek czy wody, moja też sie krzywi i stęka, czasem popłakuje przy gazach, ale to chyba normalne, kupka też praktycznie po każdym jedzeniu, a nieraz w trakcie;D j piję 2 razy dziennie herbatke dla kobiet karmiących Herbapolu, zawiera koper włoski i inne zioła i podobno tez pomaga dzieciom na wzdęcia poprzez mleko, ale cholera wie ile w tym prawdy
reklama