Kaamilaaa
Fanka BB :)
A ja powiem ze swojej perspektywy - lepiej spędzić dzieciństwo w domu dziecka niż w domu gdzie rodzice traktują cię jak zło konieczne, gdzie nikogo nie obchodzisz, codziennie widzisz tylko alko zamiast np książek do szkoły... I nie mówię tego ot tak z jakichś obserwacji, mówię to z własnego doświadczenia. Byłam takim dzieckiem, którego marzeniem przez większość dzieciństwa było to aby ktoś zabrał mnie do domu dziecka.Może trafi na dobrych ludzi albo spędzi całe dzieciństwo w domu dziecka:/ wg. Mnie dziecko to nie zwierzątko które się po prostu oddaje, powinno się zmierzyć z rodzicielstwem jednak jeżeli już to też radziłbym jak wyżej, znaleźć konkretny ośrodek adopcyjny, tam przynajmniej jest selekcja A w Internecie większe prawdopodobnstwo że trafi się na kogoś bardzo nieodpowiedniego. No i nie wiem jak to teraz prawnie wygląda, z adopcja ze wskazaniem nie orientuje się.
Jesli dziewczyna nie chce lub wie że sobie nie poradzi z wychowaniem to decyzja o oddaniu dziecka jest w jej wypadku najlepsza.
Ostatnia edycja: