reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Domowy konflikt

reklama
Myśleli, że będą mieszkać z jej teściami, niestety bratowa mimo że ma swój dom nie chce się wyprowadzić, ma depresje lękową, no i się okazało, że będą dzielić wspólnie pokój z bratem który załapał konkretnie dna. Koledzy do takiego stanu doprowadzili, a ona ma termin na marca.
To faktycznie jesZcze gorsza klapa :-\

Napisane na G620S-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Głównie zapach. Jest tak mocny jak dla mnie. Wiem że to trochę licho brzmi ze tak się uprzedzam Ale przeszkadza mi to w domu

Napisane na G620S-L01 w aplikacji Forum BabyBoom
Tobie ten zapach może przeszkadzać a Twojej mamie się podobać.
To tak zwane feromony...
Nie można skreslac drugiego człowieka za rzecz na która nie ma wpływu. Twoja mama kocha tego człowieka i ma takie samo prawo do szczęścia jak Ty. To jest jej dom i może do niego zapraszać swoich gosci.
Postaw się w jej sytuacji...
Skoro ten człowiek ani Twojej mamie ani Tobie nic zlego nie robi to nie rozumiem w czym masz problem.
To tak jakby Twoja mama stwierdziła że wkurza ja głos Twojego chłopaka i ma sie wyprowadzić z domu.
Co do charakteru Twojej mamy.
Napewno bardzo się przyzwyczaiła do waszej pomocy i trudno jej będzie samej stanąć na nogi.
Radzę się wziąć w garść i wyprowadzić, niech każdy żyje swoim życiem i będzie szczęśliwy.

Matka tobą manipuluje jeszcze większe problemy będą gdy pojawi się dziecko. brak pogodzenia "obowiązków" wobec dziecka i mamy Cię zacznie dobijać. Sama nie zdajesz sobie sprawy w jakiej relacji jesteś z matką.
Zatarły się między wami granice matka musiała zrobić z Ciebie swoją koleżankę, przyjaciółkę - powiernicę skoro pozwalasz sobie na takie komentarze. Nie mówię, że amant mamy pięknie pachnie mydłem, ale brakuje tu równowagi i szacunku do matki.
Powinnaś zaakceptować wybór matki. No i jeszcze jedno to ty jesteś u niej w domu. A nie ona u Ciebie, a ty masz postawę roszczeniową. Obowiązkiem rodziców jest wykarmić dzieci do 18tki a potem niech radzą sobie same:-) więc pytanie kto tu komu pomaga? Ty jej ale i ona tobie.
Wyprowadzka jest nieunikniona:-) ale na dobre wam to wyjdzie. Im prędzej tym lepiej.

reklama
Dlatego ja zawsze uważałam że mieszkanie z teściami z którejkolwiek strony to zły pomysł. Nawet jak na początku jest miło i przyjemnie to w końcu jakis konfilkt wyniknie. Trzeba robic wszystko żeby się uniezależnić jeden od drugiego. Gdy sie wyprowadzisz matka zrozumie że powinna zmienic prace na lepiej płatną i będzie się starała poradzic sobie samej, na razie nie musi wiec po co...

Do góry