reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzeństwo naszych dzieciaczków

reklama
Parisienne, bardzo fajny pomysł na ten żłobek. To chyba się fajnie sprawdza. Szkoda, że u nas nie ma czegoś takiego. W sumie, gdyby mieć kilka znajomych osób z dziećmi w podobnym wieku, to by się dało cos takiego na własną rękę zorganizować.

Mamoot napewno by dalo sie cos zrobic
wiesz nasz zlobek przyjmuje dzieci od 6 miesiecy do 3 lat i jest calkiem sponsorowany przez rade miasta...bo gdybysmy musialy za wszystko placic do zlobek by chyba z 1000 euro na miesiac kosztowal.....
fajne to jest ale wymaga duzo czasu i poswiecenia ze strony rodzicow.....:tak:
wiesz ja pracuje 42 godz w tyg do tego musze byc w zlobku 4 godz w tyg(w week end zlobek zamkniety) wiec czasami ciezko te 4 godziny zoorganizowac i do tego robienie tych menu i zakupow....i dochodzi jeszcze dom , dziecko, zakupy......
ale marudze......:sorry2:

No właśnie tak myślałam, że taka inicjatywa musi być dotowana. A poza tym nie narzekasz: 42 godziny tygodniowo to nie mało:tak:

Witaj Parisienne :-)
Kacperek chudzinka? mój waży niecałe 11 kg .. :-)

no ale kochane trzeba brac pod uwage wzrost..
Kasperek jest podobnych wymiarów co Klaudia- choc ona chudsza bo 13 kg, a i wyzsza o cm-bo ma 94 cm.

a z tym przedszkolem swietna sprawa- w uk jest cos podobnego:tak:i Klaudia chodzi narazie na 2 h dziennie

Witaj Parisienne! Irmaa - powodzenia w staraniach! Jak tak czytam opowieści Cichej, Kasi i Mamootka, to wierzę, że może i ja sobie poradzę z dwójką;) Bo mimo ogromnych chęci, trochę się jednak boję... Chociaż zanim wreszcie uda mi się zajść w ciążę i urodzić, to Marcinek będzie miał pewnie 3 latka skończone, więc może będzie łatwiej...

Asia będziesz przecież miała męża do pomocy, ja tam większość czasu jestem sama, ale co tam, jak się musi to się da radę i z piątką ;-):-p:-D

a pewnie, ze sie da:tak:..np. ja nie lubie prostych, łatwych rozwiazan...i sztabu ludzi do pomocy..Tez sie boje, czy dałabym rade..ale co tam..;-)w Uk faktycznie tylko maz ..po pracy do pomocy..czas pokaze co bedzie:-)

Dziewczyny-powodzenia w tych miłych starankach:tak:

reklama
a ja to osiwiej jak bede miala 2 :-D W przeciwienstwie do Rusalki dla mnie do pomocy moze byc cala gwardia byle nikt nie naruszal mojej prywatnosci...i nie siedzial mi nakarku...Ogolnie pasowaloby mi zycie gwiazdy :-):szok::-D

Do góry