reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Roczniaki :)

reklama
A widziałam że pytalas o nocnikowanie. Ja to planowałam tak koło 2 lat zacząć ale babcia mu kupiła jak skończył roczek i go sadza 2 razy dziennie. Parę razy zrobił siku [emoji4] babcia chyba bardziej się cieszyła niż on. Po prostu się oswaja z nocniczkiem, tłumaczę mu że tam robi się sisi, ale on chyba jeszcze wcale nie kuma o co z tym chodzi [emoji14] ale warto uczyć wcześniej i jeśli dziecko jest chętne i szybko łapie to się nauczy. Na pewno to zawsze łatwiej dla rodzica, wygodniej dla dziecka, oszczędniej i ekologiczniej bo wiadomo pampersy to też koszt. A niektórzy to z lenistwa chcieliby najlepiej do 5 lat trzymać dziecko w pampersie

A widziałam że pytalas o nocnikowanie. Ja to planowałam tak koło 2 lat zacząć ale babcia mu kupiła jak skończył roczek i go sadza 2 razy dziennie. Parę razy zrobił siku [emoji4] babcia chyba bardziej się cieszyła niż on. Po prostu się oswaja z nocniczkiem, tłumaczę mu że tam robi się sisi, ale on chyba jeszcze wcale nie kuma o co z tym chodzi [emoji14] ale warto uczyć wcześniej i jeśli dziecko jest chętne i szybko łapie to się nauczy. Na pewno to zawsze łatwiej dla rodzica, wygodniej dla dziecka, oszczędniej i ekologiczniej bo wiadomo pampersy to też koszt. A niektórzy to z lenistwa chcieliby najlepiej do 5 lat trzymać dziecko w pampersie
Moją ciężko trochę oswoić bo ona z nogami do nocnika wchodzi cudaczek mały [emoji23][emoji23] a jak u was ze spaniem w nocy bo u nas ostatnio jest koszmar :(

U nas ciut lepiej ze spaniem w nocy. Tylko raz dostaje cycka. Śpi zazwyczaj od 20 do 7. Usypia i śpi w wózku i dopóki my nie pójdziemy spać to potrafi z 5 razy się obudzić. Ale wystarczy 2 minuty zabujać wózkiem i śpi dalej. A jak pójdziemy spać to budzi się już tylko raz-dwa

U nas ciut lepiej ze spaniem w nocy. Tylko raz dostaje cycka. Śpi zazwyczaj od 20 do 7. Usypia i śpi w wózku i dopóki my nie pójdziemy spać to potrafi z 5 razy się obudzić. Ale wystarczy 2 minuty zabujać wózkiem i śpi dalej. A jak pójdziemy spać to budzi się już tylko raz-dwa
To masz dobrze moja chyba jakiś bunt przechodzi

To faktycznie ciężko. Ile śpi mniej więcej w ciągu całej doby? A jak z jedzeniem ? Może ząbki jej idą ? Jest marudna czy tylko z tym spaniem tak ?

reklama
To faktycznie ciężko. Ile śpi mniej więcej w ciągu całej doby? A jak z jedzeniem ? Może ząbki jej idą ? Jest marudna czy tylko z tym spaniem tak ?
Tylko ze spaniem i to też od paru dni , wcześniej spała już ładnie . Od paru dni śpi może po 5 godzin w ciągu dnia ... Dziś np cały dzień nie śpi nie miała ani jednej drzemki zobaczymy jak bedzie w nocy

Do góry