reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Relacje z wizyt u lekarza, zdjęcia USG i zdrowie naszych Skarbów

reklama
No i już po wizycie u lekarza który powiedział to samo co położna że to ze ślinienia się podrażniona skórka przepisał maść Daktacort ointement którą mamy smarować rano i wieczorem i jak nie przejdzie to za 3 tygodnie do kontroli. Na temat kataru dowiedziałam się że sam przejdzie i nawet nie osłuchał dziecka.

My po pierwszym szczepieniu na pneumokoki. Alan zniósł je super, krzyknął tylko przy ukłuciu.
Wzrost 78 cm
waga 11kg, czyli juz nie przybiera, co mnie cieszy bo i tak jest nam ciezko
Obwód glowy 45,5cm
Obwód klatki piersiowej 50cm
No i pan Dr pokazal mi ze ząbek juz jest i faktycznie jest :DDD

Następne pneumo 8 sierpnia

My chorujemy od wczoraj :/ Kala chrypi, ma kaszelek i pojechałam na całodobowy dyżur do Rzeszowa. Diagnoza: zapalenie gardła. Ma antybiotyk, ibufen w czopkach i jak nie będzie poprawy do środy rana, to mam jechać do mojej pediatry.
Mnie chyba zaraziła, bo zaczyna mnie gardło pobolewać :/ Bidulka nie może połykać za bardzo, boli Ją i nocki były kiepskie. Nawet ślina Ją co jakiś czas krztusi, płacze... już wolałabym być na jej miejscu, żeby tak nie cierpiała. A najdziwniejsze, że w sobotę do wieczora jeszcze nic nie było Miśce. Tak nagle złapało.
Pan doktor mówił, że takie upały nie są korzystne dla malutkich dzieci i że bardzo łatwo im coś złapać.

po wizycie u pediatry:

osłuchowo wszystko ok, z gardłem takze.Natomiast moze to byc "3 dniówka" mamy obserwowac młodego.Mamy skierowanie na mocz i zobaczymy.Pod wieczór znów temp wzrosła do 38,3 zeszło do 36,9.Pytalamsie o zeby czy mozliwe ze to przez zabkowanie niestety temp jest za wysoka:szok:Antybiotyków narazie nie podajemy w razie co eferalgan 150 w czopkach co 3 h.

reklama
Do góry