reklama
Phelania
Mama 2 urwisów :P
Jestesmy po wizycie u gastrologa,młody przybiera na wadze wiec narazie nie wlaczamy leków na "ulewanie" jesli spadnie ponizej 10 centyla wtedy pomyslimy.Mozemy wproawdzac gluetn ale jedna mała łyzeczka kaszki mannej 1x dziennie i tak do 10m.żZakaz soczków jakichkolwiek oraz deserków sa najbardziej alergiczne.Moge kupic brzoskwinie lub morele wyparzyc obrac ze skórki dac młodemu w łapke zeby sobie "poćumkał"Aha i jeszcze do kazdego posiłku mam podawac 1 łyzeczke oliwe z oliwek...Co miesiac mam wazyc młodego i zgladac na siatke centylowa jesli waga spada umawiamy sie na wizyte bez kolejki , a jak nie wizyta w sierpniu.
malenstwo550
Zuzinkowa Mamusia:))
my po wizycie w poradni patologi mala wazy 7800 g 72 cm glowka i klatka po 44 cm
Mala miala znowu pobierana krew ze wzgledu na kontrole plytek krwi (ostatnio 2 krotnie podwyzszone) i kluli ja oczywoscie w glowke( moje biedactwo a teraz ma troszke spuchniete w tym miejscu
mam nadzieje ze te wyniki beda juz ok bo mam dosc parzenia jak moje malenstwo cierpi
ogolnie pani doktor powiedziala ze mala jest duza i bardzo zywiolowa i bnardzi dobrze sie rozwija
Mala miala znowu pobierana krew ze wzgledu na kontrole plytek krwi (ostatnio 2 krotnie podwyzszone) i kluli ja oczywoscie w glowke( moje biedactwo a teraz ma troszke spuchniete w tym miejscu
mam nadzieje ze te wyniki beda juz ok bo mam dosc parzenia jak moje malenstwo cierpi
ogolnie pani doktor powiedziala ze mala jest duza i bardzo zywiolowa i bnardzi dobrze sie rozwija
my po ostatnim pneumo
waga 8080g' wzrost ok. 75cm, głowa i klatka po 43,5
wszystko prawidłowo, wprowadzamy gluten w postaci kaszki, pierwszych ciasteczek hipp, deserków ze zbożami albo kawałka kajzerki
następne szczepienia w 13 miesiacu a za 2 miesiące wizyta kontrolna
k
waga 8080g' wzrost ok. 75cm, głowa i klatka po 43,5
wszystko prawidłowo, wprowadzamy gluten w postaci kaszki, pierwszych ciasteczek hipp, deserków ze zbożami albo kawałka kajzerki
następne szczepienia w 13 miesiacu a za 2 miesiące wizyta kontrolna
k
agapa
Fanka BB :)
Ja tak na szybko. Byłam dziś z Mikim u lekarza, bo na jednej rączce wyskoczyły mu takie wodne krosteczki i ma też taką jakby czerwoną plamę i na niej takie grudki. Lekarka pow. że jej to wygląda na opryszczkę. Hmm może i tak, nie znam się. Jutro rano jadę prywatnie bo niektórzy mi mówią że to może być półpasiec . Boję się strasznie . jutro dam znać.
agapa
Fanka BB :)
Byłam dziś u innej p. doktor prywatnie. Tylko spojrzała na jego rękę i pow.że na 200% półpasiec:-(. Mikołaj był nosicielem wirusa ospy. Złapał go jak tylko się urodził bo u nas dzieci chorowały na ospę, a on się uchronił bo był karmiony piersią. A teraz wirus dał o sobie znać w postaci półpaśca. Moze już nie chorować na ospę. Ja się załamałam, ale mam nadzieję że nie będzie żadnych skutków ubocznych i szybko z tego wyjdzie.
maxwell80
Mamusia cukiereczków M&M
My po szczepieniu na żółtaczkę. Marta waży 8620g, ale lekarka stwierdziła, że ma super wagę jak na jej długość. Dostałam zaświadczenie od niej do żłobka, że się nadaje do niego..
Na szczepieniu Marta była bardzo dzielna, zapłakała jedynie, gdy położna naciskała tłok strzykawki..:-)
Na szczepieniu Marta była bardzo dzielna, zapłakała jedynie, gdy położna naciskała tłok strzykawki..:-)
reklama
malenstwo550
Zuzinkowa Mamusia:))
my bylsmy dzis dopiero na 2 szczepieniu mala zdrowa wazy 8250 gr 74 cm kla 46cm glowka 44 cm