reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Relacje z wizyt u lekarza, zdjęcia USG i zdrowie naszych Skarbów

reklama
Po wizycie u pediatry:

Wyniki badan morfo i moczu sa w porzadku:tak:P.Doktor nie zauwazyla zeby Alaus miał czerowne gardło, na kaszel dostalismy flegamine junior 10xkropelek 3x dziennie.A jesli goraczka nie przejdzie to jutro dodajemy antybiotyki:cool:narazie czekamy.Młody jakos mniej kaszle po flegaminie (dziwne) heh.Aha i 2x dziennie Cebion 5 kropelek.

Po kontrolnym usg bioderek- wszystko idealnie. Wcześniej była delikatna dysplazja w jednym bioderku, a teraz pięknie widać było jądra kostnienia i główki kości udowej idealnie siedzą w panewkach. Pan doktor dodał że Adaś jest bardzo ruchliwy i do miesiąca będzie już stawał albo ładnie raczkował- choć narazie ja tam nie widzę postępów w tym kierunku. Nadal mam podawać witaminę D- szczególnie ważne gdy będzie się uczył chodzić, bo bez wit. d może mieć nogi "piłkarza".

Wczoraj byliśmy na szczepieniu przeciwko żółtaczce. Mikołajek był bardzo dzielny i nie płakał. Był ze mną mój M. i go zabawiał. Nawet nie zakwilił, a ja się tak zawsze denerwuje....

Waga 7800kg. Idą podobno ząbki:D Też coś zauważyłam, ale nie wiedziałam, czy mi się wydaje... Rada dla mam których dzieci nie chcą pić mleka w odpowiednim wątku.

Pojechałam z Kubinem do lekarza, po zaświadczenie dla pracodawcy, że karmię piersią (jak się okazuje, muszę o to zaświadczenie ścigać położną środowiskową, eh)
Waga Kuby: 9540g
bez mierzenia.
i uwaga, nie 2, ale 4 zęby nam idą na raz, lewa górna jedynka już jest widoczna pod dziąsłem, reszta ma podobno wyjść kilka dni po niej.
Pani dr postawiła Kubę i stał tak sam przez kilka dobrych chwil :)

Ostatnia edycja:
reklama
A my po Usg bioderek, wszystko wporządku, "kuleczki" widoczne. Następna wizyta kontrolna za 5 miesięcy, na 13 grudnia nas umowilam. Pan dr powiedzial ze absolutnie nie mamy dziecka zachecac do stania, jak sam bedzie gotowy to stanie, ale nie zachęcac go, bo mozna tym wielką krzywde zrobic. Nie zakladac tez bucikow, pierwsze kroki mają byc na bosaka...

Do góry