reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Relacje z wizyt u lekarza, zdjęcia USG i zdrowie naszych Skarbów

Karolcia 24 maja na trzecim szczepieniu ważyła 6570 g. Tym razem lekarka powiedziała że już z wagą możemy się nie martwić. Zapowiada się że będzie poprostu drobna jak Kamil;p. No oby po tatusiu właśnie a nie po mnie;p.
Jutro usg bioderek, mam nadzieję że już będzie ok to lewe bioderko w 100%.

reklama
Dzisiejsza wizyta u neonatologa:
68 cm wzrostu, urodzony 49 cm
7770 g wagi, urodzony 1890 g
43 cm główka, urodzony 34 cm
Morfologia i żelazo wzorcowa! Z krwi wynika że najprawdopodobniej zanika już skaza białkowa i mamy zjeść 60 ml bebilon 2 HA i po godzince pójść do pediatry zobaczyć jak brzuszek się zachowuje.
Krzyś oceniony na 6+ co mnie bardzo cieszy. Dostaliśmy skierowanie do neurologa (chociaż lekarz uważa że nie ma potrzeby ale na wszelki wypadek) w związku z tym ze nie chce sięgać po zabawki.

My po wizycie u alergologa i skaza już nas opuściła, mogę powolutku wprowadzać do swojej diety nabiał, oprócz białka kurzego.
Z refluksem dalej się bujamy niestety ale jest poprawa.
Pani doktor odstawiłam nam jeden lek i dała inny, następna kontrola we wrześniu.

My po wizycie u pediatry. Adaś zdrowy, pani doktor powiedziała że wielki po tacie ;) Waży 8900 kg i mierzy około 72 cm. Pielęgniarka,która go szczepiła myślała że ma 8-9 miesięcy i zgodnie powiedziały że mam wprowadzić w dietę mięso, bo ma duże zapotrzebowanie na jedzonko. Najpierw kurczak, indyk, królik , a na końcu jagnięcina, bo lubi uczulać. Ma też więcej leżeć na brzuchu i wzmacniać mięśnie kręgołupa, bo przy jego wzroście łatwo o skrzywienia. Podobno ma duży zryw do raczkowania. I może szybciej załapać niż z siedzeniem :eek: Mam podawać cebion i coś na dziąsełka, bo widać że dolna szczęka bardzo go boli i może stąd to marudzenie. Kolejne szczepienie za pół roku, ale mamy się pokazywać raz na 2 miesiące- w ramach kontroli rozwoju.

Jestesmy po wizycie u alergologa i neurologa mam dobre wiesci - wreszcie...

Alergolog:
Po wynikach badan na mleko krowie młody nie jest na nie uczulony,ale ze wzgledu iz miał dosc silna alergie do 1r.ż mamy podawac Nutramigen 2 , nastepna wizyta w listopadzie:tak:Pytalam sie kiedy mozna zrobic testy alergiczne to dopiero po 3r.ż ze wzgledu iz dziecko przez ten okres moze byc uczulony na wiekszosci produktów a to sie zmienia z "dnia na dzien".
Neurolog:
Pani Neurolog zbadała młodego postukala młotkiem w kolanka i raczki,pocwiczyla i powiedziala ze jest bardzo silnym chłopczykiem i jest z nim wszystko ok.Jedynie co napomknela to nie podajemy mu zabawek tzn kladziemy je daleko a on ma sam do nich w jakis sposób "dojsc" no i duza przestrzen.Mozemy sie zapisac na nastepna wizyte (choc nie musimy )jak młody zacznie chodzic.Zobaczymy bo z tego co wyglada to on zacznie szybciej raczkowac niz siadac:cool2:

reklama
Do góry