reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Relacje z wizyt majówek.

Udane połówkowe :). Zdrowa dziewczynka:)))))

Załączniki

• 1546703320424504164152.jpg
    1546703320424504164152.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 252
reklama
U nas też na 100% jednak Zuzia moja córka 3.5 letnia bardzo się cieszy. Z badania polowkowe go wynika że termin porodu wypada 1.5 tyg wcześniej a mała jest duża bo na 22 t według miesiączki czyli wg usg 23t4d waży ponad 650g :) zdjęcia podeślę jutro :)

u mnie pod koniec maja pojawi się córeczka, w piątek dowiedziałam się, że to jednak będzie Amelka :)
póki co wszystko jest okej, oby tak było do maja <3

Dziewczyny mam pytanie jestem w 30 Tc i pod zebrami po prawej stronie mam jeden punkt w którym czuje cały czas pieczenie i ból na wieczór pojawia się u mnie zgaga nie do zniesienia czy któraś z was też tak ma? Wizytę mam dopiero w czwartek a bóle mam już od miesiąca :/

Dziewczyny mam pytanie jestem w 30 Tc i pod zebrami po prawej stronie mam jeden punkt w którym czuje cały czas pieczenie i ból na wieczór pojawia się u mnie zgaga nie do zniesienia czy któraś z was też tak ma? Wizytę mam dopiero w czwartek a bóle mam już od miesiąca :/
Też mam takie bóle po prawej stronie pod żebrami. Najbardziej dokuczają podczas siedzenia. Są i z przodu i z tylu na plecach. To macica jest już bardzo wysoko i uciska nasze biedne flaczki [emoji4] Co do zgagi, miewam bardzo sporadycznie, więc ekspertem w jej łagodzeniu nie jestem, ale pomocne bywa wypicie mleka, zjedzenie migdałów.

Hej dziewczyny jak tam u Was? Bo u mnie słabo za 2 tyg poród a córka przyniosła z przedszkola ospe wietrzna. Co najgorsze moi rodzice nie wiedzą czy przechodziłam ospe w dzieciństwie ale na 75% raczej nie :( boję się o maleństwo żeby od razu po porodzie nie miało ospy. Któraś z Was może też tak ma. Dajcie znać :)

Hej dziewczyny jak tam u Was? Bo u mnie słabo za 2 tyg poród a córka przyniosła z przedszkola ospe wietrzna. Co najgorsze moi rodzice nie wiedzą czy przechodziłam ospe w dzieciństwie ale na 75% raczej nie :( boję się o maleństwo żeby od razu po porodzie nie miało ospy. Któraś z Was może też tak ma. Dajcie znać :)

To rzeczywiście słabo. Możesz zrobić badanie przeciwciał na ospe ale na wynik i tak ok dwa tygodnie trzeba czekać..wiec nic nie da, tym bardziej że jeśli nie miałaś to już możesz być zarażona. Może możesz gdzieś to sprawdzić czy przechodziłaś w starych papierach? .. Nie wiem.. Skontaktuj się ze swoim lekarzem, bo może zapobiegawczo mogłabyś przyjąć jakieś lekarstwa?

reklama
Ciekawe badanie kobiet w ciąży i ich partnerów (UG)
Jeśli jesteś w 3 trymestrze ciąży, spodziewasz się pierwszego dziecka, nie przyjmujesz leków hormonalnych, sterydowych, ani na niedoczynność tarczycy, Twój partner nie pali papierosów i mieścicie się w przedziale wiekowym 22-35 lat – weźcie udział jako para w badaniu prowadzonym przez Uniwersytet Gdański, dotyczącym czynników wydzielania oksytocyny-hormonu ważnego w ciąży, porodzie oraz rodzicielstwie. Za udział w 2-godzinnym, nieinwazyjnym badaniu para otrzymuje 200 zł.
Jestem studentką psychologii. Serdecznie zachęcam do uczestnictwa. Chętnych proszę o wysłanie wiadomości
;)

reklama
Do góry