reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

RELACJE PO USG

ja nie objadam sie jem mało, ale czesto, pocieszam sie ze moze za tydzien przejdzie juz mi :-)
pozdrawiam

reklama
Ja niestety już przytyłam ok. 3,5 kilo, ale pocieszam się że to przez rzucenie fajek. W poprzedniej ciąży przytyłam aż 23 kilo i nie zamierzam powtórzyć tego wyniku, ale jak będzie to zobaczymy.

Witam :) właśnie wróciliśmy z usg, ale superowo!! Fasolek zdrowy jak rydz, przynajmnie na tym etapie, ale pewnikiem tak już zostanie :) Ruszał się bardzo mocno, mężulek stwierdził, że chyba maluszek robił pajacyki :laugh: Poza tym serducho, hehh... tego rytmu nie zapomnę nigdy :) Pozdrowionka ;D

Moje gratulacje - własnie sobie uświadomiłam, że ja chyba nie słyszałam bicia tylko widziałam jak pulsuje :( No ale jeszcze wszystko przede mną ;D

a ja ide dzisiaj:) juz sie nie moge doczekac....jutro Wam napisze co i jak!!Moze dostane zdjecie mojego Maluszka:) hihihihi, ciesze sie jak dzieciak!! buziaki dla wszystkich

Rybka z tego co pamiętam to słychać tylko przy badaniu specjanym sprzętem (taka słuchawka z żelem, którą przykłada się do brzunia i wtedy serducho wali, aż słychać w poczekalni) a przy USG to nic nie słychać.
Monia 79 a były już rączki i nózie?

Karola, to zalezy od sprzetu. Ja przy USG slyszalam mimo, ze to byla dopiero polowa siodmego tygodnia.
Ale za to nie widzialam, bo jestem slepa ;-)
Tzn., fasolke widzialam, ale jak na moj gust nic tam nie pulsowalo, dobrze, ze zaraz dzwiek wlaczono, bo umarlabym z niepewnosci ;-)
A z nastepnego USG (25 lipiec, wiec juz za 12 dni), dostane oprocz zdjec nagranie na kasecie :-)

:) Witam...zaczynam od usmiechu, bo mam bardzo dobry humor.Bylam wczoraj u lekarza, zbadal mnie, jak uslyszal ze czuje sie wysmienicie, nadzwyczaj dobrze, to powiedzial, ze musi  mnie w takim razie "bardzo dokladnie przebadac:)", bo dla poloznika bardziej niepokojce jest, jak kobieta wlasnie tak mowi, niz jak narzeka, ze jej zle, ze ma mdlosci, itp. Wiec zrobil USG:) I widzialam ta moja Fasoleczke. Poprosilismy tez meza i popatrzelismy sobie razem. Cudna jest. I moge przysiac, ze pomachal/a do mnie raczka:)...widzialam na wlasne oczy!! maz byl wzruszony!! I to bijace serduszko!!! Cudne!! Lekarz powiedzial mk, ze moje Malenstwo ma 5 cm!!!!
A tak ogolnie to wszystko jest ok. Wyniki bardzo dobre, cisnienie ok. Nie musze brac zadnych witamin, tylko kwas foliwy i to polowe tabl dziennie. Mam nadzieje, ze tak bedzie do konca. Pozdrowienia dla wszystkich!

reklama
Do góry