reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

RELACJE PO USG

reklama
Misia oj jak patrzę na twoje USG to aż mnie kusi zrobić wcześniej. Dzisiaj idę do kumpeli ona rodzi za jakieś 3 tygodnie i da mi namiary na lekarza, który super robi USG i wtedy do niego się zapiszę no i może będzie to jeszcze przed moim wyjazdem, kto wie ;D ;D

Witajcie ponownie lutowe Mamusie,
Nareszcie udalo mi sie troche odrobic w pracy i mam nadzieje teraz czesciej zagladac na forum,  a nasze fasolki rosna jak na drozdzach. Misia super cudna dzidzia. Moja troche strasza i juz taka wielka sie zrobila, ostatnim razem to widzialam malenka kropeczke i lekarzowi na slowo wierzylam ze to dziecko, a teraz, kreci  sie tam nieustannie, jak zobaczylam na ekranie to oczom nie wierzylam, raczkami i nozkami przebiera, maz mowil ze to do niego machalo raczka :). Zmienilam gina bo ten pierwszy nie za bardzo mi odpowiadal, natomiast ta jest super, kompetentna, mowi konkretnie tylko jest jeden minus.... tez jest w ciazy :) cos nie mam szczescia do lekarzy :) Nic to, na razie powiedziala, ze wszystko jest ok na tym etapie, wszystko mi pieknie wyjasnila na ekraniku, co gdzie jest. Moge nawet odstawic witaminki, tzn skonczyc pudelko i nie kupowac nastepnego, nie solic, malo slodyczy, etc.  za to oczywiscie duzo warzywek i owockow, wiecej badan za miesiac m.in.test potrojny, no i najwczesniej za miesiac dwa bedzie mozna doszukiwac sie czy to dziewczynka czy chlopiec.
Buziaki dla wszystkich mamus i fasolek
Na razie nie moge przeslac zdjecia bo sa jakies problemy z katalogiem zalacznikow:(

Nie solić??? Wiem, że nadmiar soli zatrzymuje wodę ale sól ma dużo składników mineralnych i lekarze zalecają kobietom w ciąży uzywać soli oczywiście z umiarem.

A bo ja wiem ::) Tetka pomóż nam ;D Super, że widziałaś swoją dzidzię ja się też już doczekać nie mogę :D

test potrojny to badanie krwi ( co dokladnie tam badaja to nie wiem) ktory ma  na celu wykazanie prawdopodobienstwa roznych ewentualnych chorob (m.in zespol downa), nie daje niestety stuprocentowej gwarancji, ale  poniewaz w tym roku skoncze 32 lata a to bedzie moja pierwsza dzidzia wiec gin powiedziala ze wskazane, powiem szczerze ze juz sie denerwuje tym badaniem, no ale co ma byc to bedzie.
Moja gin pewnie jest jednym z niewielu, ktora doskonale rozumie co teraz czuje (roznica jakies poltora miesiaca) ale zmieniajac lekarza chcialam zeby to byl juz lekarz docelowy, a tu ona pierwsza bedzie rodzic, pocieszyla mnie ze moze zdazy wrocic :)

He he, ja rocznikiem mam 30 lat a tak naprawdę 30-kę skończę 3 listopada. To też moje pierwsze maleństwo i zobaczę co mój gin powie przy nastęnej wizycie.

PS. Napisałam hehe bo fajną masz ginekolog i z poczuciem humoru, tak więc pomimo że pierwsza rodzi to uważam, że chyba dobrze trafiłaś.

reklama
Dzięki Tetka - trochę mieu to rozjasniło w głowie - pewnie nam tez zrobią ;) Nie denerwuj sie - ja wiem,ze to łatwo mówic, pewnie sama bee panikowac jak przyjdzie co do czego - ale tylko spokój nas moze uratowac :)

Do góry