reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

RELACJE PO USG

ja nie objadam sie jem mało, ale czesto, pocieszam sie ze moze za tydzien przejdzie juz mi :-)
pozdrawiam

reklama
Ja niestety już przytyłam ok. 3,5 kilo, ale pocieszam się że to przez rzucenie fajek. W poprzedniej ciąży przytyłam aż 23 kilo i nie zamierzam powtórzyć tego wyniku, ale jak będzie to zobaczymy.

Witam :) właśnie wróciliśmy z usg, ale superowo!! Fasolek zdrowy jak rydz, przynajmnie na tym etapie, ale pewnikiem tak już zostanie :) Ruszał się bardzo mocno, mężulek stwierdził, że chyba maluszek robił pajacyki :laugh: Poza tym serducho, hehh... tego rytmu nie zapomnę nigdy :) Pozdrowionka ;D

Moje gratulacje - własnie sobie uświadomiłam, że ja chyba nie słyszałam bicia tylko widziałam jak pulsuje :( No ale jeszcze wszystko przede mną ;D

a ja ide dzisiaj:) juz sie nie moge doczekac....jutro Wam napisze co i jak!!Moze dostane zdjecie mojego Maluszka:) hihihihi, ciesze sie jak dzieciak!! buziaki dla wszystkich

Rybka z tego co pamiętam to słychać tylko przy badaniu specjanym sprzętem (taka słuchawka z żelem, którą przykłada się do brzunia i wtedy serducho wali, aż słychać w poczekalni) a przy USG to nic nie słychać.
Monia 79 a były już rączki i nózie?

Karola, to zalezy od sprzetu. Ja przy USG slyszalam mimo, ze to byla dopiero polowa siodmego tygodnia.
Ale za to nie widzialam, bo jestem slepa ;-)
Tzn., fasolke widzialam, ale jak na moj gust nic tam nie pulsowalo, dobrze, ze zaraz dzwiek wlaczono, bo umarlabym z niepewnosci ;-)
A z nastepnego USG (25 lipiec, wiec juz za 12 dni), dostane oprocz zdjec nagranie na kasecie :-)

:) Witam...zaczynam od usmiechu, bo mam bardzo dobry humor.Bylam wczoraj u lekarza, zbadal mnie, jak uslyszal ze czuje sie wysmienicie, nadzwyczaj dobrze, to powiedzial, ze musi  mnie w takim razie "bardzo dokladnie przebadac:)", bo dla poloznika bardziej niepokojce jest, jak kobieta wlasnie tak mowi, niz jak narzeka, ze jej zle, ze ma mdlosci, itp. Wiec zrobil USG:) I widzialam ta moja Fasoleczke. Poprosilismy tez meza i popatrzelismy sobie razem. Cudna jest. I moge przysiac, ze pomachal/a do mnie raczka:)...widzialam na wlasne oczy!! maz byl wzruszony!! I to bijace serduszko!!! Cudne!! Lekarz powiedzial mk, ze moje Malenstwo ma 5 cm!!!!
A tak ogolnie to wszystko jest ok. Wyniki bardzo dobre, cisnienie ok. Nie musze brac zadnych witamin, tylko kwas foliwy i to polowe tabl dziennie. Mam nadzieje, ze tak bedzie do konca. Pozdrowienia dla wszystkich!

reklama
Do góry