reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

RELACJE PO USG

dytek pisze:
Dziewczyny pomóżcie  :(.
Chcę koniecznie pójść w Warszawie na usg normalne ale na dobrym aparacie z nagraniem filmu na płytę CD. Poszukałam trochę w internecie i podzwoniłam, ale w bardzo niewielu miejscach nagrywają na płytkę, a koniecznie chcę to zrobić do środy. Może możecie mi coś polecic (adres, telefon i cenę). Jeżeli któraś robiła w Warszawie 3d z płytą CD to proszę również o kontakt i cenę.
Z góry dzieki.

jak zwykle opóxniony zapłon mam ale moze sie przyda: ja robiłam w Centrum Med (Marriott - wejście od Galerii Lim) - namiary w necie - cena 180 zł, nagrywają na płytę w standarcie :)

reklama
Dzieki Rybka i Antares.
Znalazłam miejsce gdzie robią USG z płytka i umówili mnie jeszcze w tym tygodniu (na jutro), ale aż w Piasecznie :mad:. Muszę jechać przez całą Warszawę i to w godzinach szczytu. Jak wrócę i nie padnę to postaram się na gorąco jeszcze pochwalić. ;D

A co do testu obciążenia glukozą, ja jeszcze nie robiłam i skierownaia też nie mam, ale w pierwszej ciąży robiłam to jako standardowe badanie.

Klara współczuję Ci że musisz brać tylel leków, ale jak trzeba to trzeba.

No a ja właśnie umówiłam sie na 10 na USG. Tylko juz nic nie rozumiem. Czarnulka tam była podobno na zwyklym i miała 3D, ja sie pani dopytalam co to zwykłe - no i to jest czarno-białe, wiec nie 3D. Zobaczymy co z tego wyniknie, bo ja sie juz na to 3D nastawilam.

Karola7, nie mam doświadczeniaw usg 3d, ale gdzieś na tym forum czytałam, że to są aparaty które robią normalne usg i tak naprawdę to wszelkie pomiary i badanie dzidzi odbywa się przy zwykłym obrazie, ale mają one funkcję przełaczania na obraz 3d- i wtedy sie maluszka dokładniej podgląda co robi no i oczywiście robi mu się fotkę :).
Tkaże rzyczę przyjemnych wrażeń. ;D

karola7 nie wiem co ta kobieta ci mowila dokladnie ale te usg jest takie same jak robila moja bratowa na 3d. I bedzie widac dzidziusia w kolorze . Czesc zdjec mam czarno-bialych ale jak sama widzialas cala corcie lekarz mi zrobil w kolorze. Napewno bedziesz miala takie same usg jak ja .

Czarnula - dzieki. Ta kobieta mowiła w ogóle, że te USG są w innych gabinetach. zobaczymy. Może chodzilo jej o wizyte i USG, że gdzie indziej. No ale jeżeli częśc masz czarno-białe to by sie nawet zgadzało.

Karola ja ostatnio spytałam mojej gin o usg 3d bo ma w cenniku je i ta mi powiedziała że ten sprzet jej to jest 3d ale to było czarno-białe usg wiec sie zdziwiłam
bo widziałam tu u dziewczyn kolorowe (w kolorze sepii) zdjątka!!
Ponoć jak bedzie robic zdjęcie to wtedy przełącza na kolor ale że Olcia zasłaniała sie troche łożyskiem i potem palucha zaczęła ssać to przy następnej wizycie
ma mi fotkę zrobić!!

Hej dziewczyny. Jestem już po USG- totalna klapa  :mad: :mad: :mad:.
1.Nie mam płyty z nagraniem  :mad: :mad:, bo Pani gin poprostu chyba nie umiała nagrać, bo chyba robiła to pierwszy raz.
2.Zdjęcia- nic nie widać, bo niunia się wypieła
3.Trzy tygodnie temu byłam w 19tyg., a teraz po 3tyg. jestem 20-21tyg. - niezła matematyka
4.Mam tylko dwa wymiary dzidzi i ani słowa o jej masie 
5.Na monitorze nic by mi nie było pokazane gdybym nie poprosiła
6.Ginka była bardzo miła, młoda i chyba bardzo początkujący lekarz- więc mam zero pewności co do wyników tego usg.
KATASTROFA, a ja przez całą W-wkę jechałam, żeby nagrać sobie płytkę.  :mad:

Jedyny plus tej wizyty (mam nadzieję)- to z badania wynika,że szyjka mi się nie skraca, a nawet lekko się wydłuzyła  ???- też nie wiem ile  w tym prawdy. Ale tu chyba błedu aż takiego nie mozna zrobić.
Pozdrawiam

Szkoda Dytek że ci nagranie nie wyszlo a tak chciałaś je mieć :mad:
złośliwość losu czy co a pomyślałabym ze w stolicy to na każdym kroku robią CD z nagraniem USG
ale sie mozna pomylic najważniejsze że Twoje maleństwo zdrowe resztą sie nie martw!!
Buziaki!!

reklama
Już mi dzisiaj trochę przeszła, bo wczoraj byłam wściekła, aż mnie w środku coś rozpierało Też myslałam, ze w W-wie płyta CD z usg to standard w 90% gabinetach. Ale jak dzwoniłam po różnych miejscach to się zdziwiłam- bo jednak nie. No i nie powiem, koniecznie chciałam usg w tym tygodniu i nie chciałam tez płacić jakiejś ogromnej ceny. No i mam za swoje. :(
Nastepnym razem pójdę w jakieś logiczne miejsce.
Najwazniejsze, że maluszek OK, serduszko tykało i się troche wiercił.
Pozdrawiam

Do góry