reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

RELACJE PO USG

czarnula dzisiaj przeczytalam kiedy robi sie to badnie na krzywa ...i miedzy 24 a 28 tyg ciazy dopisano jeszcze ze jesli wyniki wskazuja na cukrzyce.... np cukier w moczu, duzy i nagły przyrost wagi.......
aaaaaaaa dziewczyny przeczytalam tez ze dziecko w 22 tyg ciazy wazy kolo 600 g wszystko opisane jest fajnie w dodatku gazetki :-)

reklama
Klara az tyle lekow...jejku moze warto odwiedzic innego gina? tak dla porownania...moj jest ostrozny z lekami...powiedzial mi ze jesli kobieta brala by na wszytsko leki wtedy nie dozyl a by konca ciazy....

waga jest opisana w kalendarzu ciazy... w dodatku Claudii "bede mamą" w sumie nie wiem czy to dodatek bo kupuje sie jako oddzielna gazete :-) taki maly format....

powinno jeszcze byc w sklepie bo to specjalny numer ...... ja zakupilam w niedziele.... w pasazu z duzo iloscia gazet :-)

nie ma za co Karolla :-)
a to znalazlam na innym forum...kurcze troche sie wystraszylam....
--------------------------------------------------------------------------------
Oczywiscie że jeszcze możesz zrobic test. Ja tego nie przegapiłam, ale los tak chciał ,że wykryto u mnie cukrzyce ciażową ale
dopiero za drugim razem. Mój gin jest pedantem co do badań i orowadzenia ciaży.Naprwde swietny lekarz. Pierwszy test (przy
obciążeniu 50 g glukozy) wyszedł dobrze, ale on dla pewności kazał zrobic test (przy obciążeniu 75 g glukozy) w tygodniu 33 lub 34
i wyszła cukrzyca ciazowa. wyniki nie były zbyt wysokie, ale mimo to skierowano mnie do poradni cukrzycowej dla kobiet ciężarych
i zalecono diete. Dobrze gdybys zrobiła test, będziesz lepiej spała wiedząc że jest wszystko w porzadku. Pomyslnych wyników.

reklama
Myfa    :) :) :) Myślę że ginka wie co robi ma wyksztalcenie II stopnia i wszyscy ją sobie chwalą a poza tym sama niedawno rodziła.I widzę że jest na każde zawołanie.

Do góry