reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

RELACJE PO USG

Mam totalne zamieszanie w głowie. Zaznaczę, że byłam wczoraj na usg w zupełnie innym miejsci i szczerze mówiąc widziałam wszystko wyraźniej niż poprzednio. Nie uwierzyłąm lekarce ale ona twierdzi ,że to dziewczynka, kilka razy mi pokazywała. Ja widziałam tylko takie dwa kółeczka i nic pośrodku. Karolla a co Ty widziałaś?

reklama
Olciu właściwie to widziałam tylko wypięty tyłeczeki nic wiecej!!
Lekarz oglądała dzidzię z każdej strony i powiedziała że między nóżkami nic nie ma
potem jeszcze raz dokładnie obejrzała maleństwo i powiedziała że my tego nie widzimy ale to
jej wyglada na córkę hi hi potem maleństwo zaczęło sobie fikać nóżkami i ja tylko ten piękny tyłeczek
widziałam i nózki a miedzy nimi nic!! ;D ;D

oj czuje, ze nam sie jeszcze namiesza w tym mesko-damskim towarzystwie :). Ja na swoim usg to zupelnie nic nie widzialam, uwierzylam tylko na slowo gince  :D

Wiecie co, przed chwilą oglądałam kasetę z usg mojego Wiktorka i tam wyraźnie widać trzy elementy. Dodam tylko że to było usg w 31 tygodniu ale z tego co wiem to fujarka dużo wcześniej jest niż jajeczka.

Hej a ja jestem pozytywnie zaskoczona - zapisałam się przed chwilką na USG państwowo i doznałam szoku ;D zawsze czeka się około 1-1,5 miesiąca a tu wizytę mam na 20 września czyli za 2 tygodnie - normalnie szok ;D może i ja już będę mogła coś więcej powiedzieć o płci mojego maleństwa ;D

Rybko ja mam 23.09 wizyte ale prywatnie razem z USG wiec moze już tez bede wiedziała powiedzmy na 99% co sie urodzi
bede wtedy w 20tyg ciąży czyli równa połowa ach zobaczymy!!

Rzeczywiście szybko Cię zapisali ja jak pytałam o wizyte u ginekologa w przychodznii w czerwcu to termin podali mi na połowę sierpnia
wiec podziękowałam im!!

Ja do gina chodzę państwowo, dzwonię a oni zapisują mnie z miesiaca na miesiac. Pierwszy raz tylko trzeba powiedzieć, że się jest w ciąży i później traktują cię "inaczej" i bez problemu masz wizyty co miesiąc.

Na USG chodzę prywatnie i państwowo - jak mam skierowanie to idę państwowo a jak mam potrzebę to idę prywatnie ale na państwowe też sie sporo czeka, zawsze też trzeba mówić, że ciąża to cię zapisują szybciej - no ale też trzeba odczekać a tu taka niespodzianka ;D

reklama
Czesc dziewczynki,ja jestem marcowka. W 12 tyg. bylam na usg 3D/4D i lekarz powiedzial,ze wedlug niego mam dziewczynke. Nawet nie zdazylam go o to spytac.sam stwierdzil na podstawie wymiarow,ruchliwosci i czegos tam jeszcze. Bardzo sie ciesze! Uprzedzil oczywiscie ze jest za wczesnie aby na 100% powiedziec ale raczej sie nie myli.

Do góry