reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

RELACJE PO USG

A u mnie 4 kg do przodu, wszystko w brzusio idzie, nogi i pupa oki tylko zanikła mi już powoli talia a brzusia już nawet wciągnąć nie mogę ;D
na początku miałam mdłości poranne i to straszne -2 kg było ale potem nadrobiłam, teraz mdłości ustąpiły na szczęście!! Nie mam już też bóli żołądka
jak na początkukiedy tylkopoczułam głód to było strszne!!! Ale co tam dzidzia zdrowa to najwazniejsze!
Czy wasi lekarze robili wam na usg przezierność karku by wykluczyć jakieś choroby??
Ja nie jestem w grupie ryzyka mam 25lat ale moja gin robiła mi to by sie upewnic - wszystko jest ok!

reklama
Karolla.... pisalam wczesniej, za dwa tygodnie bede miala robione. Wczoraj jeszcze nie bylo widac. W grupie ryzyka tez nie jestem, ale robi sie na wczelki wypadek, skoro jest to takie proste :-)

No właśnie bo to sie ponoć robi w ściśle określonym terminie tę przezierność, a po 14tyg ciąży mam jeszcze zrobić badanie  krwi test potrójny
słyszałyście o czymś takim? To ponoć z połączeniu z przeziernością karku na 80-90% wyklucza choroby!!
No zobaczymy jak skończę 14tydz to zrobię krew co by się gin nie czepiała - jest strasznie skrupulatna  ;)

Misia_q lekarz w odpowiednim terminie chyba miedzy 11-13 tyg ciąży sprawdza na usg ile jest płynu przy szyjce dzidzi jeśli w normie to ok
jesli jest go za dużo to moze skierowac na dodatkowe badania prenatalne!! Mam nadzieje że trochę ci rozjaśniłam tę przezierność robi sie na zwykłym usg
tylko termin jest ważny!

ojej... a ja miałam przyjść w przyszłym tyg na kontrolę, ale przesunęło mi się z wyjazdem i pójdę dopiero za dwa tyg. Hmmm, jestem teraz w którym tyg, 12 czy 13?
Skoro na suwaczku jest 12 i kilka dni to mówi się jest w 13 tyg ciąży prawda? Czyli jakby mi ginka chciala sprawdzić tą przezierność to by mi dała wizytę na ten tydzień prawda? Jak myślicie?

reklama
Czesc dziewczyny. Ja na usg ide kolejne dopiero pod koniec sierpnia. Na wczesniejszym widac bylo juz dzidzie. Miala 3 cm i sie strasznie krecila. Az mi sie plakac ze szczescia chcialo. Juz nie moge sie doczekac kolejnego usg. Apropo przytycia to ja przez pierwszy trymestr nic nie przytylam. Teraz tez narazie nie utylam. Ale zwaze sie jutro to zobaczymy.

Do góry