Mój gin mierzył dzidzę w zdłuż i w szerz łącznie z układem czaszki oczu i noska i powiedział, ze robi to po to żeby wykluczyć różne anomalje :laugh: Natomiast o przezierności nie wspominał ale może i to robił tylko ja byłam zbyt zaaferowana. ;D ;D
reklama
Rybka skoro robił ci badania jak piszesz wzdłóż i wszerz to pewnie sprawdził przezierność tego nawet dobrze nie widac lekarz maksymalnie powiększa obraz i wtedy patrzy sobie i po bólu!
Moja kolekcja DVD z filmikami z USG będzie się powiększać co miesiąc powinno się uzbierac kilka płytek potem pokarzę małej/małemu jak skakał w brzuszku u mamusi! ;D
Moja kolekcja DVD z filmikami z USG będzie się powiększać co miesiąc powinno się uzbierac kilka płytek potem pokarzę małej/małemu jak skakał w brzuszku u mamusi! ;D
Antares dzieki za linki. Ja to juz nie wiem czy moja gin te przeziernosc badala czy nie ( moze po prostu nie zrozumialam . Tez patrzyla i mierzyla dzidzie ze wszystkich stron, a nie wiecie czy powinno to byc gdzies zapisane na usg? U mnie na zdjeciach w kazdym razie skrot NT sie nie pojawia. Nic to jezeli tego ni robila to i tak juz po ptokach, bo z tego co mowicie to za pozno .
wiecie co, tak się zdenerwowałam tą przeziernością, że zadzwoniłam do mojej gin i zapytałam czy mam przyjść dzisiaj bo mi termin ucieknie i się nie zmieszczę z wiekiem ciąży do badania przezierności. Powiedziała mi, że mam za mało latek, żeby mnie to badanie dotyczyło. Jakbym miała powyżej 30 to tak, ale nie jak mam 22 lata. No i okazało się że ona wyjeżdża miedzy 15 a 21 sierpnia, czyli najszybciej zobaczę swoje maleństwo za 19 dni... szkoda, ale już się uspokoiłam, że coś przegapię...
Hmm ja jestem starsza od ciebie o 3 lata mam obecnie 25 lat ale moja gin chce mieć czarne na białym i w ogóle jest strasznie skrupulatna pod tym względem wiec ja się nie sprzeciwiam nawet dla swojego spokoju! Skoro twoja Ci powiedziała że nie ma co tego robić to odpóść sobie moja szwagierka urodziła 2 miesiące temu i tez ma 22 lata miała 4 USG w ciaży robione, nie robilabadan na przezierność, tokso i cytomegalię a synuś zdrowy jak nic!!
Więc dużo zależy od podejścia lekarza prowadzącego!!!
Więc dużo zależy od podejścia lekarza prowadzącego!!!
Z tą paniką to chyba mamy coś wspólnego ja o wszystko pytam moją gin a czy wyniki dobre, czy tętno dzidzi nie za wysokie w 11 tyg był 172 wiec się zmartwiłam ale ponoć lepiej jak jest wyższe niz za niskie później ma sie obniżyć!! Już przestałam przeglądać strony o ciąży bo ciągle wynajdę coś nowego i mam potem metlik!!
No ale chyba większość mamusiek tak ma!!!
No ale chyba większość mamusiek tak ma!!!
reklama