reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

RELACJE PO USG

reklama
Idzcie, idzcie.... jest super :-) (zreszta wiecie same).
Ja nastepne USG mam 18 sierpnia, wiec juz za 15 dni. Wiem, ze strasznie czesto, bo bede ogladala dzidzie juz piaty raz, ale....
Teraz ide zbadac tylko przeziernosc karkowa (czy jakos tak). Teraz jeszcze nie bylo widac, a ostatni moment to 13 tyg i 6 dni, wiec przed tym czasem mam sie pokazac:-)
Musze juz koniecznie wrzucic fotki.... Mam nadzieje, ze spodoba Wam sie stopka mojej dzidzi (mnie najbardziej to rozklada.... widac te malenkie paluszki i pietki...)

Witajcie dziewczynki!!

Moje drugie usg było jakieś 2 tyg temu,opisuje je dopiero teraz miałam krotki urlopik:)
Dzidzia miała według wyliczen odostatniej miesiączki 10tyg i 4d ale wymiary wskazywałby na 11tydz i 3 dni wiec mój brzdąc
rośnie szybko miał już 5.4 cm na pierwszym usg miał tylko 1.4 cm!!

Ale najpiekniejsze były jego ruchy, już widziałam jakkopał nóżkami, zaczął ruszać rączkami coś niesamowitego aż nie mogłam uwierzyc,
mój mąż myślał że zobaczymu jak na pierwszymusg tylko cos co przypomina dzidzię a tu maleństwo szalało na całego!!
Serduszko widziałam na pierszym usg ale jeszcze nie słyszałam bicia ponoć troche za wczesnie!!
Mam nadzieje za za 3 tyg bede miała okazje usłyszeć jak bije!!!
Pozdrowionka

Boże Dziewczyny jak Wam bosko. Ja mam wizyte w poniedizałek, nie wiem czy bedzie USG.Kurcze już bym chciała zobaczyć tego mojego bejbisia, jak rusza sie i serduszko mu bije. Póki co tylko na podstawie wyników badania krwi i norm tam podanych wynika, że chyba jest ok - w zeszłym tygodniu progesteron 100 czyli w normie jak na pierwszy trymestr, beta ponad 127 tys czyli tez ok.Tak sobie myslę, ze gdyby cos było nie tak to przeciez by wyszło... ojoj...znowu zaczyna sie wkręcanie... ;(

Karolla mój brzdąc w 7 tyg miał zaledwie 1 cm a w 12 tyg 5,1 cm tak więc nasze maleństwa rosną  jak na drożdzach ;D ;D

Rybka no rosną rosną ale niestety mamusie rosną też  ;) przynajmniej w moim przypadku, brzusio robi się że ho ho!!
Niektóre spodnie poszły w odstawkę  ;D

reklama
No takie są uroki ciąży - domek naszych maleństw rośnie razem z nimi ;D Na razie się pocieszyłam, że przybrałam na wadze po pierwszym trymestrze 2,5 kg - ale pewnie nie będzie tak mało co trymestr ;D ;D Oczywiście ja nic nie zwracałam na szczęśćie :D

Do góry