Aneta nie martw sie tak jak mówią Dziewczyny wszystko jest w porządku.Mis ie zawsze po USG na krótko jakiś film wkręci ale moje Szczęście mówi wtedy pomysl - po co gin miałby zatajac przed Tobą tak ważną informację.Musiałby Ci powiedzieć, gdyby coś było nie w porządku. I ja sie uspokajam bo to święta racja. Wszystko jest w porządku.Trzymaj się
reklama
tak wracajac jeszcze do usg to moj maz tez był ze mna na kazdym i nigdy nie zapomne jego wilgotnych oczu po pierwszym jak zobaczył to malenkie cos z bijacym czarnym punkcikiem ...to było niesamowite-kazde nastepne tez przezywał bardzo i to jest cudowne
Anetko, nie przejmuj sie, lekarz wie co mowi,jezeli jest ok to znaczy nie ma sie czym martwic. Gdyby cos bylo ne tak, albo mial jakies podejrzenia to by Ci zlecil dodatkowe badania, tak jak bylo u mnie ( na szczescie na tych dodatkowych wyszlo ze wszystko jest ok.), a te wszystkie wymiary to sa standardy, ktore u kazdego malucha beda sie roznily, jeden bedzie mial dluzsze nogi, inny krotkie palce, jeszcze inny tak jak u mnie wieksza glowke etc. Dopoki lekarz nie powie inaczej, nie powinnysmy sie niepotrzebnie martwic.
No i dzisiaj ledwo ledwo bejbe dało się podglądnąć, leży główkowo, III st. dojrzałości łożyska, jedyny pomiar główki jaki dało się zmierzyć wyszedł na jakiś 33 tydzień.
Ogólnie ginka mówi że na jej oko mały nie będzie należał do największych dzieciaczków. Nie daje więcej niż 2800-2900 gramów, ale mam się nie martwić bo "już to sobie natura dobrze obmyśliła, żeby małe, drobne kobietki nie rodziły Goliatów"
W tym tygodniu będę miała jeszcze dodatkowe USG bo jednak pomiary są potrzebne i będę je robić na jakimś lepszym sprzęcie. To tyle
Ogólnie ginka mówi że na jej oko mały nie będzie należał do największych dzieciaczków. Nie daje więcej niż 2800-2900 gramów, ale mam się nie martwić bo "już to sobie natura dobrze obmyśliła, żeby małe, drobne kobietki nie rodziły Goliatów"
W tym tygodniu będę miała jeszcze dodatkowe USG bo jednak pomiary są potrzebne i będę je robić na jakimś lepszym sprzęcie. To tyle
Aska K
Mama Marcelka:)
Misia, lepiej, zeby bylo malutkie, niz duze Ja wazylam 2800, a sama widzisz jaka baba wyrosla
Najwzaniejsze, ze wszystko dobrze.Super!
Najwzaniejsze, ze wszystko dobrze.Super!
Misia to będziemy miały kruszynki mi też więcej nie dała jak do 3kg jeśli donoszę do końca.
Ja w środę na badanko ale usg pewnie nie będzie do tej pory miałam 9 razy a teraz mam konytrol co tydzień. Kurcze szkoda że nie zapamiętałam tych wymiarów z łożyskiem też ginka się na tym skupiła i chyba stąd ginka wzięła termin 13 styczeń hymmm ale mam nadzieję że będzie to 22 lub 29.
Ja w środę na badanko ale usg pewnie nie będzie do tej pory miałam 9 razy a teraz mam konytrol co tydzień. Kurcze szkoda że nie zapamiętałam tych wymiarów z łożyskiem też ginka się na tym skupiła i chyba stąd ginka wzięła termin 13 styczeń hymmm ale mam nadzieję że będzie to 22 lub 29.
Kachna321bum
Fanka BB :)
A która mi powie o to jest ten stopień dojrzałości łożyska?? Największy jest I czy III. Mi ginka powiedziała na USG jakieś 6 tyg temu, że mam II i to jest trochę starzejące się, teraz mój gin mi mówi, że mam I i kieeeedyś też był niby I. Hmmm...
reklama
to jest skala rosnąca czyli stopień III to jest największy no i to mnie troszkę martwi, może dlatego mały ma być taki mały, im starsze łożysko tym gorsza wymiana substancji odżywczych między mamą a maluszkiem... no i myślę też, że z tego powodu muszę zrobić dodatkowe usg na lepszym sprzęcie...