reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

RELACJE PO USG

Byliśmy dzisiaj na USG, pierwszy raz z tatusiem :) Lekarz powiedział, że jak mi dadzą dziewczynkę w szpitalu to mam się kłucić. Młody pokazał co tam ma między nóżkami, ale wstydliwy zasłonił buzię rączką ;) I jakie śliczne palusie było widać :D :D :D Waży ok 1770g i Piotrek się piekli, że za mało :p i chce mnie teraz dokarmiać.
Poza tym wszystko w porządku, większość wymiarów na 32 tc.

reklama
Malutki jest?? Piotrka mama powiedziała, żeby nie kupować takich malutkich ubranek na 56, bo jak się wda w tatusia to się za Chiny nie zmieści. Ja trzymam kciuki, żeby urodził się tak raczej w normie niż wielkolud, bo jeszcze się zaklinuje i co??

Hehe u styczniówek czytałam wątek o wadze dzieci w różnych tygodniach (jeszcze w brzuszku) i wyszło, że malusi, bo tam to dobiero rosną :) Ale grunt, że nie zamalusi. Cieszę się strasznie z tego oglądania a Piotrek jeszcze bardziej- bo pierwszy raz wiedział i przeżywa strasznie- opowiada wszystkim o paluszkach i serduszku i cieszy buziaka w kółko. :laugh: :laugh: :laugh:

Kachna, gratuluje syniusia!!!!!!!! Wazy chyba mniej wiecej tyle, co moja mala :-)
Moje chlopiatko bylo ze mna na usg 3 razy ;-) Pierwszy raz w osmym tygodniu, potem na polowkowym i teraz na ostatnim :-) Oprocz tego oglada w domu nagrania z tych badan, na ktorych ze mna nie byl. Za kazdym razem sie cieszy jak dziecko. Ale chyba najbardziej z tych wczesniejszych, jak bylo widac mala w calosci. Teraz jak obraz juz nie jest tak jednoznaczny, to mniej dociera :-)
Ale widzialam, ze to ostatnie usg bardziej mu uzmyslowilo, ze bedzie dzidzia. Zaczal sie bardziej przejmowac. Ja osobiscie bardzo polecam zabieranie przyszlych tatusiow (moj nie chodzil ze mna z wlasnego wyboru na te przezpochwowe, bo chyba by nie zdzierzyl widoku ;-) )

reklama
Ja miałam dopiero w 22tc pierwsze USG (jak zmieniłam lekarza, bo już tamtego dupka nie wytrzymywałam) i nie widziałam dzidzi w całości. Troszkę szkoda, ale już niedługo będę mogła go oglądać w całości cały czas :) :) :)

Do góry