reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

RELACJE PO USG

Byliśmy dzisiaj na USG, pierwszy raz z tatusiem :) Lekarz powiedział, że jak mi dadzą dziewczynkę w szpitalu to mam się kłucić. Młody pokazał co tam ma między nóżkami, ale wstydliwy zasłonił buzię rączką ;) I jakie śliczne palusie było widać :D :D :D Waży ok 1770g i Piotrek się piekli, że za mało :p i chce mnie teraz dokarmiać.
Poza tym wszystko w porządku, większość wymiarów na 32 tc.

reklama
Malutki jest?? Piotrka mama powiedziała, żeby nie kupować takich malutkich ubranek na 56, bo jak się wda w tatusia to się za Chiny nie zmieści. Ja trzymam kciuki, żeby urodził się tak raczej w normie niż wielkolud, bo jeszcze się zaklinuje i co??

Hehe u styczniówek czytałam wątek o wadze dzieci w różnych tygodniach (jeszcze w brzuszku) i wyszło, że malusi, bo tam to dobiero rosną :) Ale grunt, że nie zamalusi. Cieszę się strasznie z tego oglądania a Piotrek jeszcze bardziej- bo pierwszy raz wiedział i przeżywa strasznie- opowiada wszystkim o paluszkach i serduszku i cieszy buziaka w kółko. :laugh: :laugh: :laugh:

Kachna, gratuluje syniusia!!!!!!!! Wazy chyba mniej wiecej tyle, co moja mala :-)
Moje chlopiatko bylo ze mna na usg 3 razy ;-) Pierwszy raz w osmym tygodniu, potem na polowkowym i teraz na ostatnim :-) Oprocz tego oglada w domu nagrania z tych badan, na ktorych ze mna nie byl. Za kazdym razem sie cieszy jak dziecko. Ale chyba najbardziej z tych wczesniejszych, jak bylo widac mala w calosci. Teraz jak obraz juz nie jest tak jednoznaczny, to mniej dociera :-)
Ale widzialam, ze to ostatnie usg bardziej mu uzmyslowilo, ze bedzie dzidzia. Zaczal sie bardziej przejmowac. Ja osobiscie bardzo polecam zabieranie przyszlych tatusiow (moj nie chodzil ze mna z wlasnego wyboru na te przezpochwowe, bo chyba by nie zdzierzyl widoku ;-) )

reklama
Ja miałam dopiero w 22tc pierwsze USG (jak zmieniłam lekarza, bo już tamtego dupka nie wytrzymywałam) i nie widziałam dzidzi w całości. Troszkę szkoda, ale już niedługo będę mogła go oglądać w całości cały czas :) :) :)

Do góry