reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

RELACJE PO USG

reklama
7 x USG??????????? 
zastanawia5sl.gif

Matko Boska...Ta jeszcze lepsza...Może tak trzeba..? Ja miałam 2 USG + 1 dopochwowe. Moja gin nie uważa, żeby to było potrzebne, a ja i tak dokładnie wiem, gdzie jest główka, bo Malutki ma bardzo często czkawkę. Nie denerwujcie mnie bo zaraz polecę się przejrzeć na wylot... :)

Ja byłam dzis na usg i szczerze mówiąc jestem pełna obaw....
gin powiedział ze wszystko ok,mała waży 2600,serduszko ,tetno w porzadku,
ale powiedział ze główka strasznie duza
no i ja dopiero jak wyszłam z gabinetu pomyslałam ze moze to przez wodogłowie
i mam dużą prosbe do MISI,moze wiesz kochana czy badajac struktury mózgu płodu
na tym etapie mozna wykryc ta wade???

Aneta o wodogłowiu można już rokować w okresie życia płodowego badając poprzez USG struktury mózgu a świadczy o tym grubość zachowanej istoty szarej mózgu. Gdyby lekarz coś takiego choćby podejrzewał to na pewno nie powiedziałby że wszystko jest OK tylko by coś o wodogłowiu choćby wspomniał, ponieważ przy wodogłowiu się planuje inaczej poród.

Podaj wymiary swojej dzidzi:
1) wymiar poprzeczny (ciemieniowy) główki
albo 2) wskaźnik główka-klatka piersiowa jeśli taki był zmierzony...

Anetko kochana wtrącę sie tylko ja tez usłyszałam ostatnio że mała ma dużą główkę ale to raczej
powiedziane w kontekście "oj cieżko sie bedzie rodzić" a nie w kontekscie wodogłowia
wiec Ty się kochana nie martw Misia ma racje gdyby coś było nie tak to lekarz inaczej by potraktował
sprawę na bank!!

Mój gin podawał mi tylko wymiar dwuciemieniowy główki,ale wczoraj nie wpisał
zadnych wymiarów do karty ciazy.Ostatni wpisany to w 30 tyg:BPD-85
Teraz tez mysle ze chyba powiedziałby ,ze cos nie jest dobrze
ale ja jestem straszna panikara
Misia,Karolla bardzo Wam dziekuje!

reklama
Do góry