reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

RELACJE PO USG

No ja miałam i mam termin 10 luty a ten po każdym USG sie zmienia teraz jest 24 styczeń
ale gin mówiła mi że aparat do USG któy ona ma wartości amerykańskie bo na ten rynek
był tworzony czyli co tam dzieci sie rodzą mniejsze ?? hmmm
ja bede sie przygotowywac po 20 stycznia do godziny zero ponoc trzeba liczyć 14 dni przed i 14 dni po
terminie takie mogą być rozbieżności ;) ;D

Dynia trzymam kciuki za remanent ;D :laugh: :D

reklama
Ja we wtorek byłam na usg i mała ważyła dokładnie w 32 tyg. 1870 gr i lekarka stwierdziła, że jest tłuściutka. W sumie wszystko ok ale wymiar główki na 34 tydzień, trochę mnie to niepokoi. Aha i lekarka kazała przyjść dopiero za mieśiąc, dziwne że tak późno.

moj poprzedni gin mowil mi ze srednia wyciagaja z usg z dat...nowy i mlodszy gin mowi ze wazne jest pierwsze usg wg niegoo najwiecej sie rodzi dzieci w terminie albo niedaleko niego....i w s\umie to prawda bo mojej znajomej z sierpnia gin na usg pierwszym wyliczyl 5 sierpnia a mala 3 sie urodzila....
u mnie to byl 1 luty z tego co kojarze pozniej 4 a na przedosttanim 24 stycznia jednak juz na osttanim 29 stycznia....ten zas kazal nastawic sie na poczatek lutego....

olcia33 pisze:
Ja we wtorek byłam na usg i mała ważyła dokładnie w 32 tyg. 1870 gr i lekarka stwierdziła, że jest tłuściutka. W sumie wszystko ok ale wymiar główki na 34 tydzień, trochę mnie to niepokoi. Aha i lekarka kazała przyjść dopiero za mieśiąc, dziwne że tak późno.

o matko tłuściutka to ciekawe co by na moją powiedziała która w 31 tyg ważyła 2300 gram ;D ;)
troche dziwne że masz za miesiac wizyte bo teraz to już co 2-3 tyg lekarze chcą nas widzieć ale może
nie ma nic niepokojącego wiec to dlatego
A wymiarem główki sie nie przejmuj, moja ma wszystkie wymiary zawyżone ;)

No tak Karolla, ale u mnie tylko ta główka większa ale mam nadziueję, że to nic takiego. Lekarka stwierdziła, że mała urodzi się z wagą co najmniej 3500.

ja co miesiac latam do gina chyba ze cos bedzie sie dzialo niepokojacego mam od razu przychodzic....nie ma potrzeby co dwa tygodnie jesli ciaza jest prawidlowa...nie martw sie Olcia moj tez ma duza glowke poza tym moj wazyl podbnie jak Twoja i ta waga jest prawidlowa a dobrze ze obrasta w tluszczyk wkoncu chudsze dzieci sa slabsze ;-) (zaraz wywolam pewnie wojne slowna ;-)

ja juz nawet na temat wagi i rozmiaru glowek sie nie bede wypowiadac :) co przeszlam to moje i teraz juz z mezem potrafimy zartowac jaki to mysliciel sie nam urodzi :) Olcia nie martw sie, jakby lekarz zauwazyl cos niepokojacego to by Cie wyslal na dodatkowe badania, a takie rozbieznosci jak widac czesto sie zdarzaja. A co do wagi, to wczoraj rozmawialam z moja kolezanka (miala cc, wiec chcialam zasiegnac porady), u niej lekarz tez mowil, ze dziecko duze, i jeszcze jakies tam dodatkowe komplikacje miala, wiec cc. No i co sie okazalo, ze z 3400 (badanie w przedzien) w dniu narodzin zrobilo sie 2800, tak wiec jezeli lekarz mowi ze wszystko jest ok, i nie ma zadnych niepokojacych objawow to nie ma sie czym martwic.

Macie racje co do suwaczka - przyjdzie na świat kiedy uzna za stosowne ;) Ja mam na 11 lutego a wg USG na 22 stycznia hehe ;D Ale wolę przenosić troszkę niż się za bardzo pospieszyć więc śmigam do łóżeczka - na razie laseczki :-* :-*

reklama
Ja już mam wizyty u ginki co tydzień mala też ma większą glówkę ale ginka mówila że wszystko ok. Muszę jej zaufać przecież się na tym zna

Do góry