reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

RELACJE PO USG

Karola7 mam to samo.....moze trocjhe rozchodzi sie spojenie lonowe.... z drugiej strony zauwazylam ze jak duzo odpoczywam przechodzi...przy wysilku nasila sie..

reklama
Własnie wyczytałam w swojej książce na temat ciąży i w rozdziale "Symptomy porodu ;D
że kiedy główka dziecka ustawi sie w miednicy, rozlużnienie stawów i wiązadeł może skutkować bólami w rejonie
kości łonowej i pleców, można tez odczuwac ostre kłucia gdy płód bedzie naciskał na dno macicy!!! " A wiec kochane
przygotowujemy sie do godziny zero ;)

Dziewczynki co z tymi suwaczkami jest - jestem równo 33 tyg. w ciąży i mam 53 dni do końca a np. Karolla ma w suwaczku, że jest 32t6d i ma 50 dni do końca???? Może coś źle mam poustawiane, bo prawie wszystkie podobnie macie jak Karolla????

Rybko wszystko gra przecież, nie wiem w czym Ci nie wychodzi to liczenie.
Tydzień ma 7 dni. Jeśli Karolla ma 32 tyg. i 6 dni to jeszcze ma:
dzisiaj 1 dzień czyli 6 dzień tygodnia
i jutro jeszcze jeden dzień czyli siódmy dzień tygodnia
razem będzie 2 dni czyli za dwa dni bedzie miała tyle co Ty ;)

Rybko masz racje jestem jakby jeden dzień krócej niż Ty w ciąży a mam mniej dni do końca dziwne
to chyba zależy od stronki z której sie brało suwaczek ale pamietaj że 5% dzieci rodzi sie w wyznaczonym terminie wiec ja tam bym
na to oko przymknęła moja koleżanka miała termin na 1 listopada no i chciała urodzic w każdym innym dniu
tylko nie w tym ;D i jej akurat udało sie wstrzelić idealnie w 1 listopada hahaha szczęściara ;)

a bo to z tymi terminami tak jest, ja juz nawet nie zwracam uwagi na moj suwaczek, bo jakos w tyle straszne zostal za dzidzia :) No a w ogole to ginka kazala mi przyjsc za miesiac do kontroli, a wedlug jednego z ostatnich usg to po 15 moge sie juz spodziewac godziny zero, wiec moze pojsc wczesniej tyle, ze wczesniej to tu sa swieta, a moze na poczatku stycznia to jeszcze za wczesnie. Sama juz nie wiem. Chyba naprawde zaczynam panikowac

Ale numer a ja nie w tą stronę policzyłam i mi się zgodziło :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: i jeszcze sie dziwię, że coś Wam nie gra :laugh: :laugh: :laugh: ale o tych objawach zamulenia mózgu już niedawno rozmawiałyśmy :laugh: :laugh: :laugh: i pomyśleć, że codziennie w sklepie klientów obsługuję liczę im ile płytek potrzebują i pieniędzy przyjmuję :laugh: :laugh: :laugh: ciekawe co wyjdzie na remanencie :laugh: :laugh: :laugh: becikowe pójdzie na poczet manka :laugh: :laugh: :laugh:

Antares77 pisze:
Co gorsza - nie wiem, czy Wam też to dokucza - jak czuję ruchy, a raczej bombardowanko rączkami tak nisko to czuję prąd w okolicach ekhm ::) no wiecie.... chyba jakiś nerw mi naciska.Oststnio myslałam, że odfrunę.

Antares a to doznania z tych przyjemnych?   ;)

buahahhaaa taaaaaaaaaaaaaaaaa prawie jak 220V buahahhaa ;)

reklama
Ja też się bujam z terminem porodu :) wedlug mnie i moich obliczeń to 5-8 luty wedlug ginki 22-29 styczeń od samego początku liczy mi 2 tyg więcej :) :) :) ale tak jak slyszę w 38 tyg to normalny czasowy poród

Do góry