reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

RELACJE PO USG

Karola7 mam to samo.....moze trocjhe rozchodzi sie spojenie lonowe.... z drugiej strony zauwazylam ze jak duzo odpoczywam przechodzi...przy wysilku nasila sie..

reklama
Własnie wyczytałam w swojej książce na temat ciąży i w rozdziale "Symptomy porodu ;D
że kiedy główka dziecka ustawi sie w miednicy, rozlużnienie stawów i wiązadeł może skutkować bólami w rejonie
kości łonowej i pleców, można tez odczuwac ostre kłucia gdy płód bedzie naciskał na dno macicy!!! " A wiec kochane
przygotowujemy sie do godziny zero ;)

Dziewczynki co z tymi suwaczkami jest - jestem równo 33 tyg. w ciąży i mam 53 dni do końca a np. Karolla ma w suwaczku, że jest 32t6d i ma 50 dni do końca???? Może coś źle mam poustawiane, bo prawie wszystkie podobnie macie jak Karolla????

Rybko wszystko gra przecież, nie wiem w czym Ci nie wychodzi to liczenie.
Tydzień ma 7 dni. Jeśli Karolla ma 32 tyg. i 6 dni to jeszcze ma:
dzisiaj 1 dzień czyli 6 dzień tygodnia
i jutro jeszcze jeden dzień czyli siódmy dzień tygodnia
razem będzie 2 dni czyli za dwa dni bedzie miała tyle co Ty ;)

Rybko masz racje jestem jakby jeden dzień krócej niż Ty w ciąży a mam mniej dni do końca dziwne
to chyba zależy od stronki z której sie brało suwaczek ale pamietaj że 5% dzieci rodzi sie w wyznaczonym terminie wiec ja tam bym
na to oko przymknęła moja koleżanka miała termin na 1 listopada no i chciała urodzic w każdym innym dniu
tylko nie w tym ;D i jej akurat udało sie wstrzelić idealnie w 1 listopada hahaha szczęściara ;)

a bo to z tymi terminami tak jest, ja juz nawet nie zwracam uwagi na moj suwaczek, bo jakos w tyle straszne zostal za dzidzia :) No a w ogole to ginka kazala mi przyjsc za miesiac do kontroli, a wedlug jednego z ostatnich usg to po 15 moge sie juz spodziewac godziny zero, wiec moze pojsc wczesniej tyle, ze wczesniej to tu sa swieta, a moze na poczatku stycznia to jeszcze za wczesnie. Sama juz nie wiem. Chyba naprawde zaczynam panikowac

Ale numer a ja nie w tą stronę policzyłam i mi się zgodziło :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: i jeszcze sie dziwię, że coś Wam nie gra :laugh: :laugh: :laugh: ale o tych objawach zamulenia mózgu już niedawno rozmawiałyśmy :laugh: :laugh: :laugh: i pomyśleć, że codziennie w sklepie klientów obsługuję liczę im ile płytek potrzebują i pieniędzy przyjmuję :laugh: :laugh: :laugh: ciekawe co wyjdzie na remanencie :laugh: :laugh: :laugh: becikowe pójdzie na poczet manka :laugh: :laugh: :laugh:

Antares77 pisze:
Co gorsza - nie wiem, czy Wam też to dokucza - jak czuję ruchy, a raczej bombardowanko rączkami tak nisko to czuję prąd w okolicach ekhm ::) no wiecie.... chyba jakiś nerw mi naciska.Oststnio myslałam, że odfrunę.

Antares a to doznania z tych przyjemnych?   ;)

buahahhaaa taaaaaaaaaaaaaaaaa prawie jak 220V buahahhaa ;)

reklama
Ja też się bujam z terminem porodu :) wedlug mnie i moich obliczeń to 5-8 luty wedlug ginki 22-29 styczeń od samego początku liczy mi 2 tyg więcej :) :) :) ale tak jak slyszę w 38 tyg to normalny czasowy poród

Do góry