reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

RELACJE PO USG

Kira nie martw się. Mała jeszcze zdąży sie odwrócić (bo chyba sie pomyliłaś - jest główką do góry a nie w dół. Bo tak jak pisze Misia w dól jest dobrze). No a na razie super, że wszystko gra. Nasza mała w poprzek, więc razem pofikamy ;) :laugh:

reklama
Kira, synek mojej kuzynki jest dokładnie w takim samym położeniu! Tylko, że ona jest w 35 t.c. Bardzo panikuje, bo to już dość blisko do porodu. Wiem, że lakarz kazał jej dużo spacerować żeby się dziecko zminiło pozycję. Jeżeli coś się u niej zmieni lub już urodzi to dam Ci znać jak poszło. Cesarka to wcale nie taka straszna sprawa (chyba :)). Niektóre babki przecież nawet słono za nią płacą, żeby tylko nie cierpieć w czasie porodu. Ważne, że dzidzia jest zdrowa.

Ale wczoraj z emocji namotalam :-)
Mala lezy nadal glowka do gory, a powinna do dolu. Polozenie jest podluzne miednicowe. Byloby ok. (tzn. byloby jej latwo fiknac glowka w dol), gdyby siedziala na nozkach w kucki i to one bylyby pierwsze. Ale niestety nozki ma wyprostowane i siegaja prawie w to samo miejsce, co glowka. Wyglada to troche jak nie do konca zlozony scyzoryk. Moze jej byc troche ciezko przekrecic sie z takimi wyprostowanymi i podobno okropnie dlugimi nogami :-)
Gdyby sobie siedziala tak w kucki, to i latwiej byloby sie przekrecic (podobno 30% malenstw na tym etapie jeszcze tak siedzi), a nawet ewentualnie tak sie uropdzic. A teraz... z przewrotka moze byc problem, a sam porod naturalny jest niemozliwy. Bo najpierw musialaby dupka a potem rownoczesnie cala reszta z wyprostowanymi i przyciagnietymi do klatki nozkami. Tak jak w siadzie plaskim. Zobaczymy. Zaczelam sie maksymalnie byczyc, jak kazal gin, wiec pewnie sie uda. Niestety dodatkowo przeszkoda w tym salcie jest twrdniejacy brzuszek. Wtedy jest trudniej. Ja generalnie nie panikuje. Najwazniejsze jest dla mnie, ze ladnie urosla i wazy wiecej niz powinna :-)

hmmm a moje 2 tyg temu nie bylo w glowka w dol i lekarz powiedzial ze dobrze ma jesczez czas do 39 tyg......

Kira25 pisze:
. Moze jej byc troche ciezko przekrecic sie z takimi wyprostowanymi i podobno okropnie dlugimi nogami :-)

ha ha Kira ciekawe po kim ma takie długie nogi ;) ;D

zobaczymy w poniedz. ile mój szkrab waży jejku pewnie tez ponad 1kg!!!

Cześć przyszłym lutowym mamusiom!

Jestem na Waszym forum pierwszy raz. Dziś zaczęłam 27 tydzień ciąży. Ostatnie USG robiłąm 6 tyg. temu. Znam już płeć - będziemy mieli synka. Dziś idę po południu na kolejne USG. MAm nadzieję, że wszystko jest w porządku i Dzidziuś rozwija sie prawidłowo. Trochę się martwię, bo ostatnie USG wykazało mi wadę pępowiny. Jest dwunaczyniowa zamiast trzynaczyniowa. Ale Dzidziuś nie miał wad i rósł prawidłowo. Mam nadzieję, że dziś dowiem się, że wszystjko jest ok.

Witaj

Ze średniego lubuskiego miasta, gdzie pogoda jest dzisiaj typowo listopadowa. Strasznie smutno. Siedzę w domu, bo jestem na zwolnieniu i odpoczywam. Czekam z niecierpliwością na dzisiejsze badanie.
A co u Ciebie? :)

We Wrocławiu też buro i zimno. Ja jutro wybieram się na usg 3d i już nie mogę się doczekać kiedy zobaczę małą. Na kiedy masz termin?

reklama
Do góry