reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

RELACJE PO USG

Oj, Kachna, bidulka :(
Mnie żebra nie bolą ale jakiś czas miałam potworne zakwasy wszystkich mięśni grzbietu. Ponieważ od jakiegoś czasu trochę inaczej się poruszam, zaczęły pracować, dawno nieużywane, partie mięśni i ból był nieziemski na szczęście już minął.

reklama
No to jestem już po kolejnym USG. Pierwszy dzień 27 tygodnia ciąży. Mój synek waży 895g i rozwija sie prawidłowo... Ale kolejne USG znów mnie zmartwiło. Pierwsze wykazało pępowinę dwunaczyniową, a teraz okazało się, że mam zbyt małą ilość wód płodowych AFI-2,5. :(
Już szukałam w internercie artykułów na ten temat...Podobno prawidłowo ma wynosić od 5 do 20 i zbyt mały grozi powikłaniami. Niebardzo mogę znalezć jak porawić ilosć tych wód. Jutro idę do ginekologa, który zanalizuje wynik USG. Ciekawe, co on mi na to powie. Może, któraś z Was coś ciekawego wie na ten temat? Chociaż nie chciałabym złych wiadomości. I tak nocka z głowy, będę się martwić przynajmniej do jutrzejszej wizyty.

.png

CZeść agakul. Nie wiele moge ci powiedziec na temat twoich problemów, ale postaraj sie do jutra nie martwić bo dzidzi tego nie lubi. Wiem, że jednej z dziewczyn na patologii odeszły wody plodowe i myślała, że to juz poród. Ale się zasklepiło i wody wróciły do mormy - więc jakoś sie to dzieje. Głowa do góry.

Dzięki Karola7. Dzisiaj idę do gina na 16-tą. Jestem dobrej mysli.
A wracając do tego wątku z żebrami :laugh: mnie też bolą. To jakiś taki piekący, palący ból. Dziwny... I jeszcze te bóle pleców. Taki urok. Musimy czuć, że jesteśmy w odmiennym stanie :)

.png

Agakul, na pewno wszystko będzie dobrze. Przecież musi być, prawda? Najważniejsze, że z synusiem wszystko ok. Ja dzisiaj mam usg i już się stresuję, a to dopiero o 19.

Agakul, na pewno wszystko bedzie dobrze! niech Ci Dzidziul zdrowo rosnie, a Ty sluchaj lekarza i sie nie denerwuj.

My w przyszla srode mamy powtorke usg, na poprzednim miesiac temu Bebiczek odstawil taki balet ze sie nie dalo dokladnie zbadac serduszka. No i moze sie ujawni, kogo nosze w brzuszku :) Juz sie nie moge doczekac!!!
Maluch cos sie uspokoil ostatnio, od kilku dni nie wierzga tak mocno jak wczesniej, nawet bylam na oddziale zeby mnie podpieli do ktg i posluchali tetna - ale wszystko dobrze. Chyba teskni za tata (bo tata przez tydzien w Hiszpanii).

No dziewczyny, już jestem po usg 3d. Mała rozwija się dobrze, waży 990 gramów i lekarz powiedział, że należy do tych mniejszych dzieciaczków. Jedno mnie tylko niepokoi otóż:
BPD 30w2d
AC 25w4d
FL 27w2d
Czy to nie za duże odchylenia? już się martwię, chociaż lekarz nic nie mówił. Poza tym zbadał serduszko, mózg i wszystkie przepływy małej. Mam tylko 1 zdjęcie w 3d, a mogłam i tego nie mieć bo mała nie chciała na początku pokazać buźki. Umówił mnie na 37 tydzień, chociaż dodał, że mogę urodzić wcześniej. Dziewczyny jestem naprawdę zadowolona i szczęśliwa

reklama
Do góry