reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

reakcje poszczepienne?

reklama
a dzisiaj było w faktach o tej szczepionce co Grooha ostatnio linka wkleiła
i podobno 1 porcja kosztuje 300 pln a powinno się szczepić nawett do 4 razy :p

podobno przez te bakterie choruje około 500 dzieci w Polsce
50 z nich umiera a część doznaje znacznego uszczerbku na zdrowiu :(

Melanie Łukasz tez był dwa razy kłuty i płaciłam stówe teraz bedzie raz kłuty i będę płaciła 135  A o tej szczepionce na pnełmokokki to się tez muszę dowiedzieć bo nie wiem jak to jest u nas

a ja nie płaciłam nic i Kuba też był kłuty dwa razy to za co wy płacicie?

a na te pnelmokokki można zaszczepic dziecko tak?
a wogóle to dlaczego ja pierwszy raz słyszę o czymś takim nigdzie o tym nie informują  ::) :mad:

to masz pewnie jakies względy??? Chyba że w tej drugiej szczepionce zawarł się ten HIB ATC a ta pierwsza to na WZW była

Izis mówili i w radiu i w TV

No własnie dziewczyny, ja szczepię Kubę Infanrixem IPV HIb, czyli tą szczepionką skojarzoną,
która chroni dodatkowo przed zakażeniami Haemophilus Influenze, czyli przed bakterią wywołującą zap. opon mózgowych.
No i tez chciałam zaszczepic małego przed tymi słynnymi ostatnio pneumokokami (czyli bakteria Streptococcus pneumonie)
I tak się zastanawiam, czy w Infanrixie nie ma czasem tez tego szczepu bakterii???
Nie wiecie czasem jak to z tym jest???

reklama
Ja na zapalenie opon mózgowych odzielnie zaszczepię Kubę kosztuje 60 zł
a na te pne... szczepicie?

Do góry