reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

reakcje poszczepienne?

tunia pisze:
my juz po szczepieniu :) zdecydowałam się jednak na 6w1 i myślę, że bardzo dobrze zrobiłam ;D
Rozalcia jest niezwykle dzielną dziewczyną(po mamusi ;D ) i nie płakała przy ukłuciu, zaczęła później troszkę, bo ona bardzo nie lubi się ubierać. lubi kiedy się jaą rozbiera, no i wszelkie zabiegi pielęgnacyjne, a kąpiele kocha.
no ale na temat. reakcja po szczepieniu jest taka, że może jest troszkę bardziej śpiąca i chce się tulić, ale jest spokojna i nie płacze, gorączki też brak i mam nadzieję że tak zostanie. pani dr powiedziała, że po tej szczepionce jakieś skutki uboczne mogą wystąpić w pierwszej dobie, ale ponoć zdarzają się bardzo rzadko. zobaczymy.
a i w mojej przychodni szczepionka(180z)ł tańsza niż w aptece(220), a następna dawka za 6 tyg. kosztuje 120

Tunia a jak sie pierwszą robiło zwykłą
to drugą trzeba kupić ta za 180 czy 120?

reklama
Albo inaczej
Laski jaką szczepionkę daliście swoim dzieciom???
U Was są te szczepionki a u nas nie ma :(

Może poprosze którąś z Was o zakup i wysyłkę ::)
tylko nie wiem jaka szczepionka będzie dobra na drugie szczepienie jesli pierwsze było zwyklaste ::)

Melanie, z tą szczepionką to jest tak, że pierwsza kosztuje 180, bo to jest 6w1, druga 120 bo to 5w1 na tym szczepieniu za 6 tyg. nie szczepi się na WZW B.
u nas w przychodni nie można tak po prostu kupić, tylko przy szczepieniu. a w 5 aptekach w moim wielkim mieście brak.
a o to drugie szczepienie to musisz zapytać lekarza, nie znam się.

U nas jest tak samo jak u Tuni. W aptekach są szczepionki ale o wiele droższe niż w przychodni.
Podobno ta druga szczepionka nie jest już tak bolesna.....tak dla pocieszenia :) :)

Ja szczepiłam zwykła szczepionką bo wszystkie dzieci do tej pory tak były szczepione i przeżyły a nowości trochę się obawiam niewiadomo co się okaże za dwadzieścia lat takie moje zdanie ;D

reklama
Aniulka pisze:
Melanie jak szczepiłas Paris pierwszy raz to nie miałas płatnej szczepionki??? Paris była raz kłuta czy dwa razy?

nie dostałam tej szczepionki :p i była kłuta 2 razy
ale powiedziano nam, że drugą można zrobić tą ... 5 w 1 ::)
w poniedziałek mam dzwonić do przychodni i podobno mają na 99% dostać tą piep...ną szczepionkę

Do góry