reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania i odpowiedzi

Misia, ale Natalka ma rewelacyjne fotki :) Widać, że jej się podobalo :)

Kaliope,
hahahaha uczymy się z Igusiem teraz tego wierszyka:-D:-D tzn. on mówi tylko te słówka które zna:-D

reklama
Misia - ale cudne zdjęcia!!!! To Wasz basen?

Moja kuzynka ma 4-misięczną córeczkę i kwiczy z nieszczęścia, jak zarzynane prosie, kiedy sie ją wkłada do wody. Przez te hormony, jak pierwszy raz byłam świadkiem jej kąpieli, to płakałam razem z nią, tak mi jej było żal :-( Mam nadzieję, że nasza niunia będzie grzeczna, bo inaczej małż będzie ją kąpał, a ja uciekne do drugiego pokoju ryczeć;-)

Misia- fotki boskie !! Ale frajdę miała Natalka ;-)
Mamcia86- jest kilka sposobów kąpania dzieciaczka, można np. pieluszką przykryć, żeby nie czuło się takie "nagie". Nie wyobrażasz sobie, jak Nina się darła na początku :-) ale jakoś nas to nie przeraziło, a kąpaliśmy codziennie. A później szok... nimfa wodna... ona cały dzień potrafi mówić o tym, że wieczorem będzie "puku puku" (kąpanie dla jasności). Z wody wyjść nie chce. Na dworze siada w kałużach, wylewa wodę na siebie, więc trzeba jej pilnować, jak pije... Normalnie masakra jakaś ;-)

U nas też był takie kryzys, moze ze 2 tygodnie, ze Ada nam sie strasznie darła, ale jak się ją już wyciągało z kapieli :tak: A ona była poprostu już taka głodna (bo niby sie dziecka po jedzeniu nie kąpie a przed), ze darła się za tym mlekiem :-D

Mysza - to mnie troche pocieszyłaś. Musze powiedziec kuzynce o tej pieluszce, może się coś zmieni na lepsze;-)

Mam do Was laseczki pytanie, zastanawiam sie nad zakupem adaptera do pasów bezpieczeństwa...co o tym sądzicie?
Oto opis...
Clippasafe Adapter do pasów dla kobiet w ciąży

Ja mam, ale kupiłam używany. Zamiast pod brzuchem zapinasz go na udach i pas się trzyma. Cena nówek troszkę powala i lepiej za to kupić coś dla Malucha. Ale jak możesz go kupić gdzieś okazyjnie to nie zaszkodzi. Na pewno nie jest to jakaś niezbędna rzecz.

reklama
Do góry