tygryskowa dzięki mam nadzieje że ten głód mi minie dopadły mnie mdłości więc może skończy sie wilczy głód. Myślałam że w drugiej ciąży nie widać tak brzuszka i że mało się tyję no cóż to trzeba się oszczędzać i odstawić słodycze ehh
reklama
Agulka2012
Fanka BB :)
nati staraj się jeść 5 6 posiłków ale mniejszej objętości i bogatej w błonnik, wtedy nie dłużej będziesz najedzona spróbuj np chleb razowy pełnoziarnisty, surówki do obiadu, ryż brążowy, kasze, makarony al'dente owoce są super ale banany i winogrono mają wysoki indeks glikemiczny czyli po nich szybko znów ci się chce jeść.
Pozdrawiam!!
Pozdrawiam!!
dziewczyny powiem wam że lekarz nie mówił nic o witaminach tylko kwas foliowy i nospa doraźnie . to wszystko. ale właśnie się zastanawiam nad tym prenatalem
co do spania na lewym boku słyszałam że leżenie na tym boku zmniejsza mdłości i nudności. Tak brzydko się przyznam że sprawdziłam to jak za dużo alkoholu wypiłam (oczywiście nie w ciąży)
a na brzuchu to moja pozycja do zasypiania, ale już mnie brzuszek boli jak leżę całym brzuchem , więc jedną nogę mam wyprostowaną a drugą podkurczoną czyli gdzieś 3/4 . ciężko mi już całym brzuchem leżeć,
a mam pytanie, może chodzicie prywatnie do lekarza, czy prywatny lekarz też wypisuje zwolnienia? Bo nie wiem tego...
co do spania na lewym boku słyszałam że leżenie na tym boku zmniejsza mdłości i nudności. Tak brzydko się przyznam że sprawdziłam to jak za dużo alkoholu wypiłam (oczywiście nie w ciąży)
a na brzuchu to moja pozycja do zasypiania, ale już mnie brzuszek boli jak leżę całym brzuchem , więc jedną nogę mam wyprostowaną a drugą podkurczoną czyli gdzieś 3/4 . ciężko mi już całym brzuchem leżeć,
a mam pytanie, może chodzicie prywatnie do lekarza, czy prywatny lekarz też wypisuje zwolnienia? Bo nie wiem tego...
jussttka81
Początkująca w BB
nadalkaja chodzę prywatnie , przy 1 wizycie sama chciałam l4 pracuje fizycznie i dużo dzwigam ale niestesty nie dostałam poniewaz ginka.nie mogła stwierdzić ciaży -nie było jeszcze widocznego pęcherzyka.
Przy następnej wizycie sama zaproponowała l4:-)
Przy następnej wizycie sama zaproponowała l4:-)
no mi jeszcze nic nie mówił, ale u mnie cuda wianki z tą moją umową. do 30 września miałam umowę o pracę i teraz od 1 paxdziernika dali mi zlecenie , a że jest u nas limit etatów to moją umowę dostał ktoś inny. pod koniec października dowiedziałam się że jestem w ciąży i dupa umowy nie mam i nic mi się nie należy. to księgowa odprowadza dodatkowe składki do zus ale z umowy zlecenie na płatne zwolnienie mogę iść dopiero po 90 dniach od wpłaty 1 składki czyli mogę iść 1 lutego. nie wiem czy dam radę pracuję na kuchni i czasami cięzko stać i chodzić 8-10 godzin dziennie... miała może tak któraś, bo jakoś niby obiecują mi że będzie dobrze z tym macierzyńskim i w ogóle ale nie wiem... no i chyba nie należy mi się wychowawczy.. kurdę ja nic nie wiem ...
stokrotkaa
Początkująca w BB
Hej, jestem tu nowa i tak właśnie się zastanawiam jak Wy to robicie że macie takie paseczki w którym tygodniu ciąży jesteście:-) bo ja nie wiem jak to zrobić:-(
jussttka81
Początkująca w BB
nadalka ja niestety ci nie pomogę bo nie mam zielonego pojęcia ,przepisy się zmieniają trudno za nimi nadążyć
reklama
stokrotkaa
Początkująca w BB