reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania i odpowiedzi

Mnie równiez lecą okropnie. Ale przynajmniej mam pewnośc że to typowo po porodzie, bo paznokcie zdrowe więc witaminek mi nie brakuje. No cóż, cieszyłyśmy się pięknymi włosami w ciąży to teraz trzeba to odcierpiec.
A z innej beczki: do mam używających spacerówek: jak wozicie w nich swoje dzieciaczki? na leżąco ? półsiedząco? czy siedzą? Moja Natalka jest naprawdę stabilna w pionie ale sama nie siedzi.

Ostatnia edycja:
reklama
ja zaczęłam używać ten szampon
JOANNA Rzepa Szampon 400 ml Wzmacniający z Odżywką Do Włosów Przetłuszczających ze Skłonnością do Wypadania - Ceneo.pl plus odżywka
JOANNA Rzepa - odżywka wzmacniająca do włosów przetłuszczających się 200 ml - Ceneo.pl plus witaminy te dla kobiet w ciąży i karmiących piersią i jest mała poprawa. używam od tyg. Pod prysznicem zbieram mnóstwo włosów, ale w ciągu dnia mam wrażenie że juz ich tak nie gubię. Ja normalnie wyłysiałam. mam miejsca gdzie rosie mi dopiero meszek, dobrze że mam włosy do ramion u moge to jakoś ukryć, bo mam normalne zakola.Jak to zobaczyłam to myślałam że się popłacze

Mnie lecą masakrycznie. Mam ich połowę mniej. Fryzjerka mnie ostrzegała, że to w 5 mcu po porodzie się zacznie, a u mnie już w 3 mcu i do teraz tak jest i ponoć minie ;) to są te włosy, które ponoć urosły nam w ciąży czy jakoś tak

mnie też lecą, ale już mniej niż wcześniej!

Sylwia, Wojtek śmiga w spacerówce na leżąco...

Sylwia nasze dzieciaczki jeszce za małe żeby siedzieć, więc na leżąco, lub delikatniuśko podniesione, ale napewno nie na siedząco.

Mnie fryzjerka poleciła i właśnie dzisiaj kupiłam kurację z Vichy AMINEXIL 12kapsułek+6 (promocja) koszt okolo 150zł, ale podobno działa-zobaczymy

Ostatnia edycja:
EVE ja tego nie kupuję, sprawdzam dokładnie etykiety. Strasznie mi się to kojarzy z tą mączką przez którą pojawiła się choroba szalonych czy tam wściekłych krów. Zwyczajnie się boję co takie grzebanie w genach może zrobić z organizmem a ja mam to potem jeść. Generalnie jestem bardzo za żywnością eko albo przynajmniej zbliżoną do eko, na całe szczęście rodzice mają sporą działkę bo takie jedzenie w sklepach jest drogie albo nie można go znaleźć. Nie znaczy to, że nie jem świństw, McDonaldem nie pogardzę ;-) No ale w domu staram się gotować jednak zdrowo.

Sophie- wczoraj była dyskusja w ddtvn, ja też jestem raczej na nie. Jeszcze na studiach mieliśmy ciekawy wykład na ten temat, choc wtedy to było takie odległe (studnia kończyłam 7 lat temu, wiec fuul czasu), że czowiek do tego szczególnej uwagi nie przykładał wtedy.

Szukałam informacji o testach kalendarzy adwentowych, bo ponoć jakieś szkodliwe substancje dostały sie do czekolady i przy okzazji znalazłam to http://www.pro-test.pl/news/195260,0/Uwaga+na…_…niebezpieczny+płyn+do+kąpieli+z+Rossmanna.html

Ostatnia edycja:
reklama
Jelsa tylko że moja się bardzo denerwuje jak jest tylko trochę podniesiona, ciągle łapie za co się da albo odpycha łokciami i chce na pionowo siedziec, a że ja jej nie pozwalam to jest płacz. Zdam relację jak wypróbuję spacerówkę jutro.

Do góry