reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pytania i odpowiedzi

kapusty kiszonej jeszcze nie jadłam, ale ogórki kiszone tak i to z 20 deko na raz, zjadłam też trochę kalafiora bo mi się zapomniało, ale nic Małemu nie było

do spania zawsze wieczorem po kąpieli zakładam czystego pajaca, rano czasami przebieram w coś innego, a czasami nie, ale te moje pajace to z tych "ładniejszych" nie takie zwykłe białe

reklama
Witajcie, ja jem normalnie wszystkie surówki tyle, że zawsze mam wersje "uboższe" przeważnie o cebule, ale normalnie kapuste kiszoną jadłam, ogórki też już dużo razy jadłam - jak na noc to obieram ze skórki. Po fasolce małej też nic nie jest. Oczywiście wszystko z umiarem. A smażone jak zjem to raz w tyg. i ważne dziewczyny żeby jeść np. kotleta tego smażonego jako 1szego, a nie np. 3 z tłuszczu już lekko przypalonego (wiecie o co chodzi mam nadzieje...) Nawet pizzę domowa ostatnio jadłam. Przede wszystkim unikam cebuli i czosnku.

A mała śpi w pajacach i body (zalezy od temperatury) mamy specjalne na nocki.

My ubieramy pajaca po kapieli a rano ubieramy w normalne ubranka, taki rytual fajnie szybciutko poustawial nam dobe, tak przynajmniej mi sie zdaje:-D.
Ogorki jakdam jest ok, kapusty kiszonej jeszcze nie. Cebuli iczosnku nie jem z powodow zdrowotnych, paza tym w sumie jem normalnie. Zupe kalafiorowa tez jadla i ok, pizze domowa, pieczaki tez. Wczoraj wcinalam ciasto drozdzowe ze sliwkami no i to byl sredni pomysl, Malego baczki meczyly. Oststnio nawet po napojach gazowanych jest ok.
Justyna ja Ci nie pomoge:(. Mam jakas jeszcze po Gosi,rozowego kroliczka z lustermiem i jedna melodyjka.

my po kapieli ubieramy śpioszki lub pajacyka z krotkimi rekawami i nogawkami-zalezy od pogody:)rano przebieram Nadie na "strój dzienny", zawsze rano spacerujemy, wiec rowniez to zalezy od pogody za oknem :)
ja jem praktycznie wszystko, ale ostatnio nie jem jogurtów w ogole, ogorkow kiszonych-bo po nich chyba Nadia miala uczulenie i cala ja obsypalo, mysle tez, ze po orzeszkach rowniez,bo zjadlam cala paczke w jeden dzien:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:, a na drugi cala byla obsypana(głupia mama chcice miała..:zawstydzona/y:). teraz nie jem tego w ogole i obserwuje reakcje jak cos zjem.
justyna z matą również nie pomoge,przepraszam:no:

Justyna, ja mam tą z linku , co wstawiła koliber i jak najbardziej mogę polecić. Igor na niej szalał do jakiegoś 8-9 miesiąca. Wojtek dopiero zaczyna przygodę z matą ale już potrafi na niej z zainteresowaniem poleżeć :tak:

Ja mam tę matę, pisałam już:) Mała ją uwielbia:) Smieje się w niebogłosy, gaworzy :) Mata jest super:) Dzięki niej mam godzinę dla siebie:) Bo zwykle kłade Emcie dwa razy po pół h i robię obiad czy coś innego) Ja również ją polecam:)

reklama
ja też jem wszystko i małej nic nie jest :)

śpi teraz w takich ''kokonach'' jak ja to mówie - powiem Wam dostałam od koleżanki po jej córce - nigdy wcześniej czegoś takiego nie widziałam :D
góra normalnie jak śpiochy czy body - z rękawem długim , a dół długi (dłuższy niż nóżki ) zakończony otworem i tak ściągnięty lekko gumką :D więc żeby przebrać mała to tylko ten '' kokon '' do góry i mam pampersa ;D

edit
o znalazłam taki mamy (i jeszcze dwa inne)
http://allegro.pl/carter-s-boski-pasiasty-spiworek-z-misiem-62-cudo-i2601218802.html

a czy Wasze dzieci śpią pod kołdrą , pod kocykiem , w śpiworku czy w rożku ??

Ostatnia edycja:
Do góry