reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania i odpowiedzi

kapusty kiszonej jeszcze nie jadłam, ale ogórki kiszone tak i to z 20 deko na raz, zjadłam też trochę kalafiora bo mi się zapomniało, ale nic Małemu nie było

do spania zawsze wieczorem po kąpieli zakładam czystego pajaca, rano czasami przebieram w coś innego, a czasami nie, ale te moje pajace to z tych "ładniejszych" nie takie zwykłe białe

reklama
Witajcie, ja jem normalnie wszystkie surówki tyle, że zawsze mam wersje "uboższe" przeważnie o cebule, ale normalnie kapuste kiszoną jadłam, ogórki też już dużo razy jadłam - jak na noc to obieram ze skórki. Po fasolce małej też nic nie jest. Oczywiście wszystko z umiarem. A smażone jak zjem to raz w tyg. i ważne dziewczyny żeby jeść np. kotleta tego smażonego jako 1szego, a nie np. 3 z tłuszczu już lekko przypalonego (wiecie o co chodzi mam nadzieje...) Nawet pizzę domowa ostatnio jadłam. Przede wszystkim unikam cebuli i czosnku.

A mała śpi w pajacach i body (zalezy od temperatury) mamy specjalne na nocki.

My ubieramy pajaca po kapieli a rano ubieramy w normalne ubranka, taki rytual fajnie szybciutko poustawial nam dobe, tak przynajmniej mi sie zdaje:-D.
Ogorki jakdam jest ok, kapusty kiszonej jeszcze nie. Cebuli iczosnku nie jem z powodow zdrowotnych, paza tym w sumie jem normalnie. Zupe kalafiorowa tez jadla i ok, pizze domowa, pieczaki tez. Wczoraj wcinalam ciasto drozdzowe ze sliwkami no i to byl sredni pomysl, Malego baczki meczyly. Oststnio nawet po napojach gazowanych jest ok.
Justyna ja Ci nie pomoge:(. Mam jakas jeszcze po Gosi,rozowego kroliczka z lustermiem i jedna melodyjka.

my po kapieli ubieramy śpioszki lub pajacyka z krotkimi rekawami i nogawkami-zalezy od pogody:)rano przebieram Nadie na "strój dzienny", zawsze rano spacerujemy, wiec rowniez to zalezy od pogody za oknem :)
ja jem praktycznie wszystko, ale ostatnio nie jem jogurtów w ogole, ogorkow kiszonych-bo po nich chyba Nadia miala uczulenie i cala ja obsypalo, mysle tez, ze po orzeszkach rowniez,bo zjadlam cala paczke w jeden dzien:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:, a na drugi cala byla obsypana(głupia mama chcice miała..:zawstydzona/y:). teraz nie jem tego w ogole i obserwuje reakcje jak cos zjem.
justyna z matą również nie pomoge,przepraszam:no:

Justyna, ja mam tą z linku , co wstawiła koliber i jak najbardziej mogę polecić. Igor na niej szalał do jakiegoś 8-9 miesiąca. Wojtek dopiero zaczyna przygodę z matą ale już potrafi na niej z zainteresowaniem poleżeć :tak:

Ja mam tę matę, pisałam już:) Mała ją uwielbia:) Smieje się w niebogłosy, gaworzy :) Mata jest super:) Dzięki niej mam godzinę dla siebie:) Bo zwykle kłade Emcie dwa razy po pół h i robię obiad czy coś innego) Ja również ją polecam:)

reklama
ja też jem wszystko i małej nic nie jest :)

śpi teraz w takich ''kokonach'' jak ja to mówie - powiem Wam dostałam od koleżanki po jej córce - nigdy wcześniej czegoś takiego nie widziałam :D
góra normalnie jak śpiochy czy body - z rękawem długim , a dół długi (dłuższy niż nóżki ) zakończony otworem i tak ściągnięty lekko gumką :D więc żeby przebrać mała to tylko ten '' kokon '' do góry i mam pampersa ;D

edit
o znalazłam taki mamy (i jeszcze dwa inne)
http://allegro.pl/carter-s-boski-pasiasty-spiworek-z-misiem-62-cudo-i2601218802.html

a czy Wasze dzieci śpią pod kołdrą , pod kocykiem , w śpiworku czy w rożku ??

Ostatnia edycja:
Do góry