reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania i odpowiedzi

reklama
Różo ja właśnie chce poduszkę zdjąć od strony pasażera, ale ponoć w moim modelu nie można i trzeba dwie od razu..
Boję się z nią jeździć jak jej nie widzę. Jak jadę i zaczyna płakać to nic nie mogę zrobić jak nie mam się gdzie zatrzymać i dać smoka czy uspokoić. Przeważnie zasypia od razu jak ruszam, ale są chwile, że nie i wtedy zonk i wolałabym mieć ją obok siebie, włożyć do niej rękę itd itp

Róża, Ada jeździ teraz na przednim foteli, bo ja z Wojtkiem na tylnej kanapie.
W ogóle najlepiej by było by dzieci jak najdluzej jeździły tylem, tak w Norwegi praktykują.

Eve, no właśnie, u nas nie kupisz nast. fotela montowanego tyłem, w Skandynawii są

aniu, do obserwacji kup specjalne lusterko. Ja jutro jadę z małą sama pierwszy raz, wybieramy się na ploty do mojej pracy :)

jak zacznie płakać, to śpiewam i już :)

w czwórkę jeszcze nie jechaliśmy, bo Lila cały czas na wakacjach na Mazurach siedzi. Wracają w weekend, będziemy testować, czy z tyłu zmieszczę się ja pomiędzy jej fotelikiem a bazą z fotelikiem Ali. Tak byłoby najlepiej

ja właśnie w tym samym celu co Aneczka jak bym jechała sama , a fotelik mamy zamontowany za fotelem kierowcy to ciężko dać smoka bo się nie obróce , mała czasami ulewa (kilak razy zdarzyło się podczas jazdy) to też bym wolała mieć ją z przodu

nie wiecie czy można jakoś zamówić te foteliki tyłem do jazdy jak już dzieci będą większe ?

Są u nas na rynku foteliki dla starszych dzieci montowane tyłem do kierunku jazdy. Tu przykładowy MAXI COSI MOBI 2012 9-25kg KOLORY wysw24H PROMOCJA (2550496064) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. . Ja się długo zastanawiałam jaki fotelik następny kupić dla synka i wybrałam Recaro. Trzeba pamiętać, że nie każde dziecko będzie chciało jeździć tyłem do kierunku jazdy. A ja nie ukrywam, że i dla rodziców łatwiej jak się widzi dziecko. Poza tym, są foteliki z 4 i 5 gwiazdkami w testach ADAC i mimo, że są przodem do kierunku jazdy, to są bardzo bezpieczne.

Igora przesadziłam w większy fotelik jak miał 10 miesiecy. Zasada jest taka, ze zmieniamy fotelik w momencie, kiedy w tym pierwszym dziecku wystaje głowka i nogi.
Ja nie woziłam nigdy dzieci z przodu.
Kupiłam teraz to lusterko, co pokazała Zuzia i przynajmniej widzę Wojtka, co robi:tak:
Jak jedziemy w czwórkę, to ja siadam z tyłu między foteliki. Trochę ciasno, no ale co zrobic:baffled:

A co do tych większych fotelików tyłem do kierunkuu jazdy, to pamietam jak Igorowi zmienialiśmy fotelik, to pytałam się goscia w sklepie o te foteliki, to mi powiedział, ze mieli kiedyś taki fotelik, ale zero zainteresowania nim, wiec już nie sprowadzają.....

reklama
Do góry