reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pytania i odpowiedzi

moja to nawet jak śpi to się kotłuje. czasem zastaję ją w poprzek łózeczka, a dzisiaj nóżki miała tam gdzie powinna mieć główkę...

reklama
Moja prawie zawsze śpi w poprzek łóżka. Potrafi też skubana wykopać się z rożka. Byłam w szoku jak odkryłam, że 3 tygodniowe dziecko potrafi sobie odpiąć rożek. A jęczy przy tym przez sen, stęka, pokrzykuje a czasem nawet piszczy.

Sara ma zawsze otwarte dłonie kiedy :
- je zrelaksowana na cycu
- śpi głębokim snem
Czasem w ciągu dnia zaczyna otwierać i coś tam łapać oczywiście przypadkowo...

Czy Wasze maluszki też mają wciąż zaciśnięte piąstki? Tylko te rączki ciągle mocno zaciska. I jest na etapie wkładania do buzi
nasz Malutki większą część dnia ma piąstki zaciśnięte, chyba że ma fazę najedzenia albo mocny sen. A jak nerwa ma to nawet piąstkami ostro wyma****e:-Dteż wkłada rączki do buzi, a na leżaczku uderza w maskotki - oczywiście nieświadomie
mój guru ortopeda powiedział , że zaciskanie jest normalne do 4 mies, tak samo wyginanie stópek w łuki
dzięki, bo ja już ostatnio zastanawiałam się czy te łuki to normalne;-)

a propos snu to nasz śpi bardzo spokojnie, praktycznie nie zmieniając pozycji, oczywiście jak już zaśnie

Moja tydzień temu miała taką fazę na zaciskanie piąstek, że aż się sine robiły. Zaczęłam ją troszkę masować po tych rączkach i jest dużo lepiej. Zaciska ale delikatnie nie to co wcześniej :)
Co do wiercenia to grzecznie śpi tylko z rodzicami :-D w łóżeczku kręci się niemiłosiernie

reklama
Do góry