reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania i odpowiedzi

reklama
ja też hartowałam w pierwszej ciąży sutki i też g...... to dało:eek::eek: Pierwszy miesiąc to masakra z karmieniem tak mnie bolała lewa pierś... jak miałam przystawić do niej Igora to płakałam z bólu... potem już było ok:tak:

Dziewczyny jestem na etapie wyboru łóżeczka. Wszystkie, które mi się podobają są w rozmiarze 120x60. To nie za mało? Wydawało mi się, że 140x70 to jest standard ale jak grzebie w necie to większość z tych które mi się podobają są w rozmiarze 120x60? Kurcze akurat myślałam, że z łóżeczkiem nie będę miała problemu bo chce zwykłe białe z szufladą a tu taka niespodzianka.

Dziewczyny jestem na etapie wyboru łóżeczka. Wszystkie, które mi się podobają są w rozmiarze 120x60. To nie za mało? Wydawało mi się, że 140x70 to jest standard ale jak grzebie w necie to większość z tych które mi się podobają są w rozmiarze 120x60? Kurcze akurat myślałam, że z łóżeczkiem nie będę miała problemu bo chce zwykłe białe z szufladą a tu taka niespodzianka.

120x60 to standard i z pewnością wystarczy
, te 70x140 to już raczej dla większych dzieci i bez szczebelków.

Agga, 120x60 to standardowy wymiar łóżeczek niemowlęcych. Igus śpi w nim do teraz:tak: Gdyby nie pojawienie się braciszka to na pewno spałby w nim nadal, a tak to wymieniamy mu na większe:tak:

reklama
Dziewczyny przyszły mi pieluchu tetrowe i flanelowe...
Swoją drogą te tetrowe są WIELKIE! 80x80 wasze tez takie duże? Czy wy je tniecie na dwie części? chyba nie co? bo się popruje..
a drugie pytanie jak się pierze tetre a jak flanelkę? bo strasznie śmierdzą taką fabryką i fajkami i muszę je wyprać bo nie chce żeby mi reszta prześmiardła...tzn chce narazie normalnie w zwykłym proszku wyprac bo tak pod dziecko będę prała w maju /czerwcu , ale nie chce ich zepsuć
A trzecie pytanie takie pieluszki flanelowe to oprócz, że do wózka można użyć to jakie jeszcze mają zastosowanie?:zawstydzona/y:

Do góry