reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

przyszłe mamy Lublin

Mom to be to my idziemy na nastepny kurs po Was - tak położna mi doradziła jak dzwoniłam że będę miała na bieżąco wiedzę :) Daj znać jak ci się podobało ogólnie :)

reklama
Co do ubranek też zobaczcie rampersa. Taniej niż w smyku a rzeczy baaaardzo dobre gatunkowo[emoji6]
dla mnie tam najmniej w moim guscie niz gdziekolwiek. ewentualnie jakies czapeczki czy niedrapki a nic wiecej mi sie nie podoba
Ja osobiście kupowałam sobie ubrania w pepco jakieś 2 lata temu i do tej pory w nich chodzę. Szwagierka kupuje tam ciuszki dla dzieci i jest zadowolona :) F&f też jest fajne i dobre jakościowo choć zauważyłam,że zaczynają się cenić. h&m moja siostra kupuje. Bluzeczki, body, rajstopy po jakieś 40 zł, dla mnie to stanowczo za dużo dla niemowlaka. Ale jak kogoś stać to czemu nie :) zresztą na szmaty wszędzie można trafić
dlatego napisalam o wyprzedazach. wydalam raz tak na dobra wrozbe 50 zl w hm i kupilam za to 2 szt body, buciki i sukienke
1469025719528.jpg

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Załączniki

• 1469025719528.jpg
    1469025719528.jpg
    125 KB · Wyświetleń: 191
sorry cos nie moglam ogarna i dodac zdjecia
1469026118654.jpg

Załączniki

• 1469026118654.jpg
    1469026118654.jpg
    63,3 KB · Wyświetleń: 186
Aluśka a co Ci że w szpitalu jesteś?
mam cholestaze ciążową i na tyle złe wyniki badań że już w ten poniedziałek planowali przewieźć mnie na Jaczewskiego i rozwiązać moją ciążę bo tu w Świdniku nie mają oddziału dla wczesniaków i z tego też względu jestem już po zastrzyku ze sterydów na rozwój płucek. Mimo że od wtorku 12.07 brałam leki to do niedzieli enzymy wątrobowe cały czas rosły dopiero w poniedziałek rano 18.07 okazało się że przystopowały i zmienili plany...
Dzisiaj już badań nie powtarzali pewnie zrobią to jutro i liczę że będzie widoczny spadek tych enzymów...

mam cholestaze ciążową i na tyle złe wyniki badań że już w ten poniedziałek planowali przewieźć mnie na Jaczewskiego i rozwiązać moją ciążę bo tu w Świdniku nie mają oddziału dla wczesniaków i z tego też względu jestem już po zastrzyku ze sterydów na rozwój płucek. Mimo że od wtorku 12.07 brałam leki to do niedzieli enzymy wątrobowe cały czas rosły dopiero w poniedziałek rano 18.07 okazało się że przystopowały i zmienili plany...
Dzisiaj już badań nie powtarzali pewnie zrobią to jutro i liczę że będzie widoczny spadek tych enzymów...
nie wkem co to za swinstwo ale wspolczuje i zycze pomyslnego rozwiazania i zdrowka

Grama to rzeczywiście udało Ci się kupić ubranka w super cenie :)
Aluśka współczuję :/ oby enzymy spadły i niech ten dzidziuś jeszcze troszkę posiedzi w brzuchu. A rozpoznanie było przez swąd skóry czy przy rutynowych badaniach wątroby?

Chomik badania zrobiłam kontrolnie w piątek 8.07 bo w drugiej ciąży miałam cholestaze (miała łagodniejsze przebieg niż teraz) i mimo że teraz nie miałam żadnych objawów wyniki wyszły już dosyć podwyższone bo ALT wynosiło 153 (norma do 31) a AST wynosiło 81 (norma do 34). We wtorek poszłam na konsultacji do gina i on mnie skierował do szpitala ale jeszcze w domu kazał brać już leki..w środę przyjęli mnie do szpitala zwiększyli dawki leków i w czwartek powtórzyli badania a tam już wyszło że Alt ma wartość ponad 600 a Ast ponad 300 i do niedzieli jeszcze te wartości wzrosły.... W poniedziałek na szczęście przystopowały więc teraz liczę że idzie ku dobremu...

reklama
o matko no to rzeczywiście straaaasznie wysokie wyniki :o trzymam kciuki żeby spadły! Jeju ja się tyle naczytałam o cholestazie.. jeszcze jak ktoś mówi, że nie ma objawów to już w ogóle zaczynam panikować :| mi lekarz nie zlecał tych badań i nie wiem czy oni rutynowo je w ogóle zlecają..a wydaje mi się że powinni, bo jak patrzyłam nawet płatnie ALT, AST i bilirubinę całkowitą to koszt był 20 parę zł..

Do góry