reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

przyszłe mamy Lublin

Dzięki za informację :) Muszę w takim razie podjechać do tego Rampresa i zobaczyć co i jak :)

My raczej też nigdzie się nie wybieramy, wolę dmuchać na zimne :)

reklama
Również polecam rampersa:-) Jaczewskiego nie tyle modne co chyba bezpieczne....teraz jak obserwuję od środka to widzę że chyba wszystkie zagrożone ciąże tutaj trafiają o bliźniczych nie wspomnę. Jestem 3cią dobę i chyba ze 4 pary bliźniąt przyszły w tym czasie na świat; -)

Grama to fajnie, że tak możesz sobie pozwolić na wyjazdy :) jak teraz masz +3 kg, to 10 nie powinnaś przekroczyć. No chyba że pod koniec Cię wodą napompuje.. ale jak woda to i po porodzie samo zejdzie :)
Muszę i ja się wybrać do tego rampersa w takim razie.
Mom to be to masz ciekawie :p tak Jaczewskiego jest bezpieczne. A coś może inne dziewczyny mówiły o porodach, coś słyszałaś ciekawego? :p
Orientujecie się może czy można sobie zażyczyć znieczulenie (zzo)chociażby dopłacając? Muszę lekarza swojego zapytać na następnej wizycie

Grama to fajnie, że tak możesz sobie pozwolić na wyjazdy :) jak teraz masz +3 kg, to 10 nie powinnaś przekroczyć. No chyba że pod koniec Cię wodą napompuje.. ale jak woda to i po porodzie samo zejdzie :)
Muszę i ja się wybrać do tego rampersa w takim razie.
Mom to be to masz ciekawie[emoji14]tak Jaczewskiego jest bezpieczne. A coś może inne dziewczyny mówiły o porodach, coś słyszałaś ciekawego?[emoji14]Orientujecie się może czy można sobie zażyczyć znieczulenie (zzo)chociażby dopłacając? Muszę lekarza swojego zapytać na następnej wizycie
Ja ogolnie od poczayku planowalam wozek uzywany odkupic od kogos ze znajomych. Mimo ze to pierwsze dziecko to jakos nie mam checi wydawac 3-4 tys na nowy. Zwlaszcza ze gondola to sie prawie nie zuzywa a i tak w tych wozkach kilka w jednym najczesciej najbardziej sie zwraca uwage na gondole i kola (dla mnie musza byc duze pompowane bo sie wyprowadzam pod miasto). Potem jak wiekszosc doswiadczonych mam pisze okazuje sie ze spacerowka jest taka sobie i sie czesto po czasie dokupuje druga.
Podobno jest swietny komis na Romera jak ktoras z was nie ma od kogo odkupic albo pozyczyc. Ogolnie jak wroce z tej dzialki u kolezanki to kolo 25-26 lipca planuje obskoczy komisy (podobno na Czechowie tez przy kosciele "z korona"). Jak ktoras chce to moze sie podlaczyc:) od razu mowie ze nie znam sie zbyt (mam juz wozek od kolezanki) ale chce sie za innymi rzeczami obejrzec a dwie glowy to nie jedna:)

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Z tego co wiem to zewnątrz oponowego tu nie robią rodzącym naturalnie...a ogólnie to raczej wszystkie tu zadowolone. Ja już tylko czekam na wizytę do około 10. Wypis w rękę i do domu!

Mom to be - upomnij się o wypis od razu ! Ja leżałam tam w kwietniu i przy wypisie powiedziano mi że dokumenty będą do odbioru w terminie późniejszym, a że mam tam bliziutko to nie protestowałam. Do tej pory nie mam wypisu. Mąż chodził tam kilka razy, ja dzwoniłam i najpierw dokumenty znikły, potem się znalazły ale nie wiadomo było kto ma zrobić ten wypis.. teraz sobie już chyba darowałam bo byłam 3 dni, a z PZU i tak wypłaciłoby mi "odszkodowanie" za minimum 4.

O ZZO słyszałam że nie robią bo nie mają anestezjologów;/ trochę mnie to zdziwiło nieu krywam. Przez ostatnie 8 lat mieszkałam w Warszawie i tam mam większość koleżanek, tam też w szpitalach miałam różne praktyki i byłam poprostu w szoku jak się dowiedziałam że tu tego nie praktykują. W Wawie jest to coś normalnego i standardowego... więc jak opowiadam koleżankom to są w szoku :(

Na Jaczewskiego trafiają chyba wszystkie ciąże "problematyczne" i wieloracze z całego województwa, dlatego też takie oblężenie, ale też jest to chyba jedyny szpital z 3 stopniem referencyjności, co mnie znacząco uspokaja :)

Ja na początku ciąży z 49 kg spadłam na 46 kg, teraz już nadrabiam, aktualnie 54 :)

My wózek planujemy nowy i dlatego chcę pooglądać je naocznie :)

u mnie na szkole rodzenia mówila położna, że jedyny szpital który robi zzo to właśnie jaczewski, tylko że to jest właśnie zależne od wolnych anastezjologów... a z tym ciężko.
Co do wagi to ja jak na razie +7 ;)

Mom to be wyczytałam że chodziłaś do szkoły rodzenia na Jaczewskiego? Zadowolona byłaś? My idziemy pod koniec września dopiero :)

reklama
Cześć babeczki :-)

Mam to be - fajnie ze już jesteś w domu.
Dziula - ja byłam na jednych zajęciach w szkole rodzenia w Świdniku i na razie się nie zapowiada bym mogła to kontynuować.

Co do wagi to u mnie ostatnio było 14kg na plusie i podejrzewam że na razie przystopowało.

Do góry