Metotrexat, pisałam wyżej, ze sprawa się ciągnie bo beta sobie spada po tym zastrzyku. Ale mam nadzieję, że skończy się to dobrze, miałam dwie dawki i po 16 dniach wypisali mnie do domu i już z domu kontroluje betę. Wiem tez ze na innym oddziale dają zastrzyk i wypuszczają do domu, a na tym na którym ja leżałam zostawili nas (byliśmy w jednej sali wszystkie z cp) w szpitalu.I co wybrałyście ?
reklama
Dlatego ze może Ci pęknąć jajowod, wtedy podobno bardzo mocno boli. Nie czytałaś chyba jeszcze o tym co to ta ciaza pozamaciczna?A dlaczego ? Pytam bo nie wiem
Też mam taką nadzieję że będzie wszystko dobrze ja tak panicznie boję się szpitali miałam złe doświadczenie za dzieciakaMetotrexat, pisałam wyżej, ze sprawa się ciągnie bo beta sobie spada po tym zastrzyku. Ale mam nadzieję, że skończy się to dobrze, miałam dwie dawki i po 16 dniach wypisali mnie do domu i już z domu kontroluje betę. Wiem tez ze na innym oddziale dają zastrzyk i wypuszczają do domu, a na tym na którym ja leżałam zostawili nas (byliśmy w jednej sali wszystkie z cp) w szpitalu.
To dobrze. U mnie tez nic nie bolałoNie właśnie nic mnie nie boli
Nie chce czytać z tego powodu że będę się bardziej stresowaćDlatego ze może Ci pęknąć jajowod, wtedy podobno bardzo mocno boli. Nie czytałaś chyba jeszcze o tym co to ta ciaza pozamaciczna?
A że tak jeszcze zapytam po jakim czasie od leczenia można starać się o kolejne dziecko ?To dobrze. U mnie tez nic nie bolało
Patka2207
Fanka BB :)
Wiesz w zasadzie to wszytsko Ci powiedzialysmy. Metotreksat powoduje że zarodek zaczyna się sam wchłaniać w organizm . Tylko warunek jest taki, że po nim 6 miesięcy się nie można starać o dzieckoNie chce czytać z tego powodu że będę się bardziej stresować
Patka2207
Fanka BB :)
Tak . Mtx powoduje straszne wady płodu dla tego lepiej nie starac się do 6 miesięcy . Dla tego mi dali wybór . Wolałam zachować oba jajowody i odpuścić staraniaAaa rozumiem trzeba dać organizmowi się oczyścić
reklama
Rozumiem a czy po tym MTX jest duża szansa ponownego zajścia w ciążę ?Tak . Mtx powoduje straszne wady płodu dla tego lepiej nie starac się do 6 miesięcy . Dla tego mi dali wybór . Wolałam zachować oba jajowody i odpuścić starania