reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przychodzi majówczątko do lekarza....(wizyty, szczepienia i leczenie)

My tez juz po szczepieniu. Synek popłakał trochę na widok doktora i po szczepieniu tez, bo ta piguła znowu mu igłą zarysowała nóżke i pewnie dlatego bo go to szczypało. Ale i tak był bardzo dzielny.

reklama
Majowa dam znak jutro ja też niby wiem że każde dziecko się indywidualnie rozwija-moja mama mówiła mi że ja np bardzo późno zaczęłam siedzieć sama chyba już skończone 8 miesięcy miałam ale też trochę się niepokoje tym wszystkim niby Zosia sprawna ruchowo ale jutro się dowiemy wszystkiego....

Gratulacje dla wszystkich dzielnych maluszkow - ze szczepieniami chyba maja na razie spokoj :)

Agacio - a na ta morfologie z palca pobierali Frankowi?? Mialas to zelazo dodatkowo na skierowaniu dopisane?
Chcialam dzisiaj pojsc z Polcia, bo kolo 11 mamy pojsc do labo, ale sobie postanowila pojsc spac przed 11 i nie poszlismy.. moze jutro sie uda.. <bo tez mamy skierowanie na morfologie, 1 raz.. :sorry: >

Pobieraliśmy z palca babunia rano dziubła ani nie zapłakał:tak: a na skierowaniu nie wiem co było bo to mama do siebie do szpitala wzięła, juro jadę do pediatry jak trzebabędzie to powtórzymy badanie z żyły. Kurcze mam nadzieję, że nic mu nie jest:-(

Cześć byłam dziś u tej rehabilitantki Majowa specjalnie dla Ciebie informację:) Pani ją obejrzała powiedziała,że dziewczyna zdrowa tylko mama przewrażliwiona hehe co do tego przewracania położyła ją na plecach złapała za miednicę i powoli trzymając za tą miednicę przekręcała i wtedy mała sama przodem ciała się dalej przekręciła powiedziała,że pozycja prawidłowa mała całym ciężarem ciała przodu się przekręca od razu na na brzuch nie uderza głową o ziemię ,że jest sztywna i że wszystko Ok,że są ponoć dzieci co się nie przekręcają tylko od razu do siadania się zabierają...a Zocha po prostu leniwa i tyle....zaczęła jakimiś terminami mi fachowymi walić ale ogólnie wszystko ok mogę spać spokojnie:-)
A i mamy jej pomagać z tym przekręcaniem,żeby nie leżała na plecach bezczynnie to chwytać za tą miednicę i delikatnie przekręcać żeby się kapnęła o co chodzi :)

Bombelq wiedziałam, że Zosieńka to silna babka, a że leniuszek to co;-)

Byłam u pediatry z wynikami te odchylenia, które wyszły są normalne u takich małych dzieci:tak: cieszę się strasznie bo naprawdę w internecie można się naczytać Bóg wie czego i odrazu myśli się o najgorszej opcji:dry: Dostaliśmy żelazo codziennie pół łyżeczki i po świętach do kontroli na ważenie:tak:

reklama
My już mamy wyniki i wszystkie sprawy z anemią związane są w normie. Za to coś tak poza normą wskazuje na infekcję, ale wybijał się wtedy drugi ząbek i może to dlatego, bo ani nie kaszle, nie kicha, ani temperatury, nastrój ok, osłuchowo w porządku, to chyba zdrowy.

Do góry