reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przychodzi majówczątko do lekarza....(wizyty, szczepienia i leczenie)

Bombelq napewno wszystko ok:tak: rechabilitantka obejży małą i będziesz spokojna:tak: no i trzymam kciuki&&, żeby zaparcia w końcu przestały męczyć Zosieńkę:-)

reklama
bombelq my pijemy ten debridat już 4 tydzień,są przerwy dwudniowe powiedzmy,ale przeważnie jest jakiś bobek codziennie :) więc może jakos działa,ale boby nadal trwadawe i wieeeeelkie :) podobno to ma działać po jakimś czasie,aa no i my na bebilonie 2 tym na zaparcia teraz jesteśmy

bombelq napewno wszystko jest ok, ale niech faktycznie ją obejrzą dla świętego spokoju.
u nas zaparcia pojawiły się, gdy zaczęłam wprowadzać właśnie bebilon 2 przeciwko zaparciom i kolkom. wróciłam do pepti 2 i jest ok. ale od przyszłego tygodnia znowu zacznę mieszać. tym razem jednak będę robic dłuższe przerwy między zmianami dawek i spróbuje innego mleka.

No ja właśnie słyszałam, że ten Debridat czasem na następny dzień działa a czasem trzeba czekać dłużej i to sporo dłużej mam nadzieje że nam pomoże bo Zosia robi raz na 3 dni mega bobki właśnie, a jesteśmy na mleku Enfamil 2 Premium lekarz twierdzi,że niby mleko nie powoduje tych zaparć....
Bra i Emikaa ja też myślałam właśnie żeby przejść na ten Bebilon Comfort niby pomaga na zaparcia ale lekarz kazał się wstrzymać....
A jutro jedziemy na oddział dam znak co powie ta rehabilitantka już mam stresa....

Dziewczyny z zaparciami-niestety nie miałam z tym do czynienia,ale dwójka moich dzieci chowana była od początku na bebilonie. Wiem,że pomóc może jabłko surowe,suszone śliwki,morele,brzoskwinie i winogrona.

A my właśnie wróciliśmy. Szczepienie Remika przeszło w miarę gładko.Chwila płaczu była tuż po, a wcześniej rogal do doktora:-)
Bilans Gabi też pomyślny.Wzrok ma dobry,słuch też.Postawa OK.Waży 21kg:szok: i ma 110cm wzrostu. Troszkę wstydziła się doktora,ale jaka radość była jak dostała lizaka na koniec badania i doktor jej brawo bił:-):-):-)

Persefona super tylko pozazdrościć zdrowych dzieciaczków :) a co do zaparć my już wszystko próbowałyśmy jabłka,śliwki,dużo picia w ciągu dnia i nic i myślę właśnie nad tym Bebilonem cały czas bo w sumie większość pozytywnych opinii czytam...

Persefona piękne pulpeciki chowasz;-):-)

Mam wyniki morfologii Franka...
Wychodzi lekki niedobór żelaza
Podwyższone bazofile norma jest 1,0-5,0 u Franka 8,30
Obniżone neutrofile norma 30,00-70,00 u nas 24,7

Jutro idę do pediatry z wynikami naczytałam się już pierdół na forach i brzuch mnie boli ze strachu:-(

Salsera a jak wyniki Mikołaja?

Ostatnia edycja:
reklama
bombelq daj znać, co Ci powiedzą, bo mój Kuba ma dokładnie tak samo - siedzi, ciągnie się nawet do stania, a nie przekręca się ani w jedną ani w drugą stronę, ale na forach czytałam że niektóre dzieciaki późno opanowują tę umiejętność. Niekiedy dopiero wtedy gdy już raczkują. Dlatego ja nie panikuję i cierpliwie czekam.

Do góry