reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przychodzi majówczątko do lekarza....(wizyty, szczepienia i leczenie)

My tez juz po szczepieniu. Synek popłakał trochę na widok doktora i po szczepieniu tez, bo ta piguła znowu mu igłą zarysowała nóżke i pewnie dlatego bo go to szczypało. Ale i tak był bardzo dzielny.

reklama
Majowa dam znak jutro ja też niby wiem że każde dziecko się indywidualnie rozwija-moja mama mówiła mi że ja np bardzo późno zaczęłam siedzieć sama chyba już skończone 8 miesięcy miałam ale też trochę się niepokoje tym wszystkim niby Zosia sprawna ruchowo ale jutro się dowiemy wszystkiego....

Gratulacje dla wszystkich dzielnych maluszkow - ze szczepieniami chyba maja na razie spokoj :)

Agacio - a na ta morfologie z palca pobierali Frankowi?? Mialas to zelazo dodatkowo na skierowaniu dopisane?
Chcialam dzisiaj pojsc z Polcia, bo kolo 11 mamy pojsc do labo, ale sobie postanowila pojsc spac przed 11 i nie poszlismy.. moze jutro sie uda.. <bo tez mamy skierowanie na morfologie, 1 raz.. :sorry: >

Pobieraliśmy z palca babunia rano dziubła ani nie zapłakał:tak: a na skierowaniu nie wiem co było bo to mama do siebie do szpitala wzięła, juro jadę do pediatry jak trzebabędzie to powtórzymy badanie z żyły. Kurcze mam nadzieję, że nic mu nie jest:-(

Cześć byłam dziś u tej rehabilitantki Majowa specjalnie dla Ciebie informację:) Pani ją obejrzała powiedziała,że dziewczyna zdrowa tylko mama przewrażliwiona hehe co do tego przewracania położyła ją na plecach złapała za miednicę i powoli trzymając za tą miednicę przekręcała i wtedy mała sama przodem ciała się dalej przekręciła powiedziała,że pozycja prawidłowa mała całym ciężarem ciała przodu się przekręca od razu na na brzuch nie uderza głową o ziemię ,że jest sztywna i że wszystko Ok,że są ponoć dzieci co się nie przekręcają tylko od razu do siadania się zabierają...a Zocha po prostu leniwa i tyle....zaczęła jakimiś terminami mi fachowymi walić ale ogólnie wszystko ok mogę spać spokojnie:-)
A i mamy jej pomagać z tym przekręcaniem,żeby nie leżała na plecach bezczynnie to chwytać za tą miednicę i delikatnie przekręcać żeby się kapnęła o co chodzi :)

Bombelq wiedziałam, że Zosieńka to silna babka, a że leniuszek to co;-)

Byłam u pediatry z wynikami te odchylenia, które wyszły są normalne u takich małych dzieci:tak: cieszę się strasznie bo naprawdę w internecie można się naczytać Bóg wie czego i odrazu myśli się o najgorszej opcji:dry: Dostaliśmy żelazo codziennie pół łyżeczki i po świętach do kontroli na ważenie:tak:

reklama
My już mamy wyniki i wszystkie sprawy z anemią związane są w normie. Za to coś tak poza normą wskazuje na infekcję, ale wybijał się wtedy drugi ząbek i może to dlatego, bo ani nie kaszle, nie kicha, ani temperatury, nastrój ok, osłuchowo w porządku, to chyba zdrowy.

Do góry