Właśnie mamusia odebrała mi wyniki Mikołaja od alergologa (to koło nich jest). Mały ma uczulenie na marchew, kurczaka, pietruchę i orzechy. Nie duże bo w 6 stopniowej skali wyszła 2 lub 1 co oznacza że muszę mocno ograniczyć ale niekoniecznie całkiem wyeliminować. W życiu bym nie wpadła że właśnie to mu szkodzi. Mój szkrab kochany, jak dobrze że te testy zrobiliśmy. To oznacza, że żadne mleko, jajko ani kakao ani pomidory ani rybka (bo tu ma wszędzie zero). Mam nadzieję że jak wyeliminujemy to wszystko to będzie już dobrze z buźką
reklama
Nam też o okuliście nikt nie wspominał. A potrzebne jest jakieś specjalne skierowanie czy jak?
Salsera, alergolog Wam zalecił te testy? My podejrzewamy uczulenie na pyłki, ale wszyscy powtarzają, że nie ma co robić testów u takiego małego dziecka, bo wynik i tak nie będzie wiarygodny. Wariactwa można z tymi doktorami wszystkimi dostać.
Salsera, alergolog Wam zalecił te testy? My podejrzewamy uczulenie na pyłki, ale wszyscy powtarzają, że nie ma co robić testów u takiego małego dziecka, bo wynik i tak nie będzie wiarygodny. Wariactwa można z tymi doktorami wszystkimi dostać.
madzik - tak, alergolog zaproponował, ale ja w sumie po to poszłam. U takich maluchów wynik jest niewiarygodny przy testach skórnych, dlatego bada się z krwi poziom przeciwciał IgE. Zastanawiałam się czy moja skromna dieta nie zafałszuje wyników, w sensie że jak czegoś nie jem to i tak wyjdzie brak alergii, ale pietruchy nie jem wcale a jesli chodzi o orzechy to kieeeeedyś tam w ciescie gotowym kilka kawałków się zdarzyło więc wynik jest chyba wiarygodny.
Na pyłki też mozna takie badanie zrobić.
Na pyłki też mozna takie badanie zrobić.
persefona
Fanka BB :)
My do okulisty poszliśmy prywatnie (i tak na termin trzeba było czekać miesiąc),ale udało się prędzej,bo ktoś tam odmówił wizytę. Poszliśmy,bo młodemu oczko ropiało i nadal chodzimy na masaże...
Dziewczyny jak swietnie piszecie o tych wszystkich wizytach! zelka, salsera - usmialam sie przy Waszych postach
Ale tak to juz jest ---- polska sluzba zdrowia to istny kabaret!!!
Trzymam kciuki za maluchy! ;-) Wszystkie..
My na szczepienie w przyszlym tyg.dopiero jednak. Mam nadz.ze sie cos zainteresuja bardziej małą, a nie tylko zwazenie i do domu... Tu to widze okulisci, specjalisci od napiecia itp itd... U nas nici....
Ale tak to juz jest ---- polska sluzba zdrowia to istny kabaret!!!
Trzymam kciuki za maluchy! ;-) Wszystkie..
My na szczepienie w przyszlym tyg.dopiero jednak. Mam nadz.ze sie cos zainteresuja bardziej małą, a nie tylko zwazenie i do domu... Tu to widze okulisci, specjalisci od napiecia itp itd... U nas nici....
mandrzejczuk
Fanka BB :)
salsera, a mi nagadali, ze wogole u takich maluchow i przes skore i przez krew nie da sie sprawdzic dokladnie wiec ja nie robilam testow,a teraz jestem zla, bo moze jakbym zrobila to wiedzialabym co mlodemu szkodzi i dalej bylabym na piersi...moze moj tez mial uczulenie na marchew, bo zarlam jej kilogramy a i tak bylo zle...
my na oczka chodzimy ze wzgledu na naswietlania zoltaczkowe
my na oczka chodzimy ze wzgledu na naswietlania zoltaczkowe
reklama
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
dziewczyny z tą wiarygodnością testów to pewnie chodzi o to że malusiemu dziecku może wyjść dużo rzeczy na które ma alergię
ale to jest alergia niemowlęca która samoistnie przechodzi wiec może w tym miesiącu mieć alergię na marchew a za 2 miesięce już mu to samoistnie mija
tak słyszałam ale nie chcę się wypowiadać bo lekarzem nie jestem
więc jeśli teraz dziecku wyjdzie jakaś alergia to wcale nie znaczy ze nie może nigdy spróbować marcheewki ;-)
dopiero tak u 3 lata tesdty są wiarygodne i pokazują dokładnie na co ma alergię
o tyle ja mogę pwoiedziec :-)
ale to jest alergia niemowlęca która samoistnie przechodzi wiec może w tym miesiącu mieć alergię na marchew a za 2 miesięce już mu to samoistnie mija
tak słyszałam ale nie chcę się wypowiadać bo lekarzem nie jestem
więc jeśli teraz dziecku wyjdzie jakaś alergia to wcale nie znaczy ze nie może nigdy spróbować marcheewki ;-)
dopiero tak u 3 lata tesdty są wiarygodne i pokazują dokładnie na co ma alergię
o tyle ja mogę pwoiedziec :-)