reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przychodzi majówczątko do lekarza....(wizyty, szczepienia i leczenie)

reklama
Hej Dziewczyny :)

My też dzisiaj po szczepieniu..bidulka moja tak płakała :( Po ostatnim szczepieniu nie miała gorączki ani nawet nie marudziła.. Mam nadzieje że po tym będzie tak samo..

Tak w ogóle dziewczyny to kiedy następne szczepienie macie? Bo my kolejne 29 września.
A w kalendarzu szczepień jest że szczepienie w 3 miesiącu a potem dopiero w 5.. więc nie wiem czy coś im się nie pomyliło, czy tak ma być że ona w 4 miesiącu, a nie w 5 będzie miała III dawki DTP i HIB i II IPV.

Jolkaa my ostatnie szczepienie mieliśmy 12.07 (czyli to na przełomie 3/4mies.) a teraz mamy 23.08 (szczepienie niby na przełomie 5/6 mies.)

Jolkaa my też mamy termin na 29 września a szczepiłam dziś. Dawkę podaje się mniej więcej co 6 tygodni. Kolejna przypominająca dopiero gdy dzieci skończą rok.

Nie straszcie mnie z tym szczepieniem... My mamy drugą dawkę dopiero na początku września bo przez to zapalenie oskrzeli i antybiotyk młody był szczepiony dopiero w 9 tygodniu.

Dzisiaj odbębniliśmy bioderka. Durny lekarz był baaardzo grzeczny. Nie fikał bo się dziad spóźnił pół godziny i już chyba wyczuł "pozytywne" nastawienie czekających w duchocie rodziców... Zapytał tylko ile młody D3 dostaje i kazał zwiększyć bo się jeszcze nie ukostnił. Niestety kontrola za 5 tygodni. Ale poza tym to oki. Zresztą nie spodziewałam się inaczej bo kilka dni temu był u nas nas przyjaciel doktor (notabene będzie chrzestnym Mateusza) i z zamiłowania lubi macać dzieci bo wcześniej chciał być pediatrą więc nam go powyginał w stawach biodrowych.

A na wizycie widziałam dziewczynkę we freyce a dziecko przede mną skierował na zdjęcie RTG i już się zaczęłam bać o swojego bo my ani nie pielu****emy ani na brzuchu nie leży. Ale na szczęście jest ok.

Jolek - gratuluję udanej wizyty!

U nas z bioderkami było wszystko w porządku w 7 tygodniu, ale mimo to doktórka kazała pieluszkowac do końca 4 miesiąca - mówiła, że wszystkim to zaleca. Pokazała mi jak mocno unosić nóżki. Dla mnie to było niewykonalne, choćbym nawet napchała małej kilka pieluch między nóżki:baffled:. ale zalecała też chustowanie:tak:, tylko, że wtedy Zosia była za maleńka, żeby tak mocno nóżki rozłożyć na moim brzuchu... więc Alex - może chustownie rozwiąże problem:tak:

mam nadzieję, że nadal z bioderkami wszystko jest ok. niedawno miała troszkę przykrótkawe śpioszki i przynajmniej trzymała nóżki na żabkę w nocy :-p

reklama
Jolek super, żee igorek tak pieknie sie rowija
Marzena cieszę się, ze wszystko ok z bioderkami u Was
Hope dzieki za link na pewno jutro to zamówię, na pewno o wiele ułatwi nam zycie

Do góry